1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Arıtma çamuru depolanmasında süre uzatımı

Arıtma çamuru depolanmasında süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Tehlikesiz olarak sınıflandırılan arıtma çamurlarının depolanmasında Çözünmüş Organik Karbon (ÇOK) limit değerine uygunluk aranmaması...

Arıtma çamuru depolanmasında süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Tehlikesiz olarak sınıflandırılan arıtma çamurlarının depolanmasında Çözünmüş Organik Karbon (ÇOK) limit değerine uygunluk aranmaması 2020'ye kadar uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, tehlikesiz olarak sınıflandırılan arıtma çamurlarının depolanmasında, ağırlıkça en az %30 kuru madde ihtiva etmesi ve kötü kokunun giderilmesi kaydıyla II. sınıf düzenli depolama alanında ayrı bir lotta depolanmasında 1/1/2020 tarihine kadar Çözünmüş Organik Karbon (ÇOK) limit değerine uygunluk aranmayacak.

Düzenlemeden önce çamurun içerdiği kuru madde oranı % 30 idi ve uygunluk aranmama tarihinin süresi 1/1/2015 tarihinde dolmuştu.

Değişiklik ile ayrıca, şu sınır değerler de karşılanmak zorunda olacak:

a) Ek-2 Atık Kabul Kriterleri, 2-A) İnert Atıkların Düzenli Depolanabilme Kriterleri III. sınıf depolama tesisleri için sınır değerler altında yer alan TOK (Toplam organik karbon) değeri, arıtma çamurları için; ilave sınır değer arttırımı yapılmaksızın 1/1/2020 yılına kadar azami 250.000 mg/kg alınır.

b) Ek-2 Atık Kabul Kriterleri, 2-B) Tehlikesiz Atıkların Düzenli Depolanabilme Kriterleri, reaktif olmayan ve kararlı tehlikeli atıkların II. sınıf depolama tesislerine kabul edilebilmesi için sınır değerler altında yer alan TOK (Toplam organik karbon) değeri, arıtma çamurları için; ilave sınır değer arttırımı yapılmaksızın 1/1/2020 yılına kadar azami %25 alınır.”

Önceki ve Sonraki Haberler