1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arjantin Şili ortaklığıyla doğal gaz ve petrol üretimini artıracak

Arjantin Şili ortaklığıyla doğal gaz ve petrol üretimini artıracak

Enerji Günlüğü - Doğal gazda dışa bağımlılığını azaltmak isteyen Arjantin, Şili ile ortak yürüttüğü proje kapsamında doğal gaz üretimini 4...

Arjantin Şili ortaklığıyla doğal gaz ve petrol üretimini artıracak

Enerji Günlüğü - Doğal gazda dışa bağımlılığını azaltmak isteyen Arjantin, Şili ile ortak yürüttüğü proje kapsamında doğal gaz üretimini 4 milyon metreküpe çıkaracak.

Şili ve Arjantin ulusal petrol şirketleri arasındaki ortak Doğal Gaz İşbirliği Projesi (PIAM) faaliyete geçti. Şili Ulusal Petrol Şirketi ENAP ve Arjantin Ulusal Petrol Şirketi YPF arasında, doğal gaz üretimine yönelik 354 Milyon dolarlık yatırımın (Proyecto Incremental Area Magallanes-PIAM) faaliyete geçtiği duyuruldu. 

Proje kapsamında, halihazırda, günlük 2.4 Milyon m3 olan doğal gaz üretiminin, 4 Milyon m3’e çıkarılması, petrol üretiminin ise yüzde 25 artırılması öngörülüyor. 

Arjantin’in Santa Cruz Bölgesinde Faro Virgenes sahasındaki beş petrol platformunu içeren projede ENAP yüzde 50 hisse ile işletmeci konumunda. Proje, 2016 yılı Haziran ayında açıklanmıştı. Proje kapsamında, 2014 yılından bu yana artış gösteren Arjantin’in doğal gaz üretim açığının giderilmesi, ithalatta Bolivya’ya bağımlılığının azaltılması amaçlanıyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler