1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ARMAGAZ ve ÇORDAŞ`ın varlık tabanı belirlendi

ARMAGAZ ve ÇORDAŞ`ın varlık tabanı belirlendi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), İhaleli Doğal Gaz Dağıtım Şirketlerinden ARMAGAZ ve ÇORDAŞ’ın varlık tabanını...

ARMAGAZ ve ÇORDAŞ`ın varlık tabanı belirlendi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), İhaleli Doğal Gaz Dağıtım Şirketlerinden ARMAGAZ ve ÇORDAŞ’ın varlık tabanını belirledi.

Doğal gaz dağıtım şirketleri için tarife hesaplama usul ve Esaslarını belirleyen kurul kararları uyarınca Armagaz Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin (ARMAGAZ) 2012-2016 yılları arası perakende satış tarifelerine yönelik aşağıdaki kararlar alındı:

ARMAGAZ’ın tarife hesaplamalarına esas 2013 yılı başı Baz Varlık Tabanı 42.367.448 TL olarak belirlendi.

- Şirketin tarife uygulama dönemi öngörülen şebeke yatırım tutarı tavanları olarak aşağıdaki tutarlar dikkate alınacak.

Belirlenen tutarlara şirketin serbest tüketicilere yapacağı bağlantıların maliyetleri ile mal ve hizmet üretim amaçlı abonelere yapacağı münferit bağlantıların maliyetleri dahil değil olmayacak.

- Şirketin uygulayacağı sistem kullanım bedelleri aşağıdaki tabloda müşteri grubu bazında 2013 yılı Ağustos ayı için üst sınır fiyat olarak belirlenen birim bedellerini geçemeyecek;

ÇORDAŞ Çorlu Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin ise (ÇORDAŞ) 2012-2016 yılları arası perakende satış tarifelerine yönelik aşağıdaki kararlar alındı:

- ÇORDAŞ’ın tarife hesaplamalarına esas 2013 yılı başı Baz Varlık Tabanı 19.917.217 TL olarak belirlendi.

- Şirketin tarife uygulama dönemi öngörülen şebeke yatırım tutarı tavanları olarak aşağıdaki tutarlar dikkate alınacak;

- Şirketin uygulayacağı sistem kullanım bedelleri aşağıdaki tabloda müşteri grubu bazında 2013 yılı Ağustos ayı için üst sınır fiyat olarak belirlenen birim bedelleri geçemeyecek;

- Şirketin sadece taşıma hizmeti alanlara uygulayacağı sistem kullanım bedeli ilgili müşteri grubu için ilgili ayda geçerli olan sistem kullanım bedeli üst sınırını geçemez.

- Şirketin doğal gaz satışı yaptığı müşterilerine uygulayacağı perakende satış fiyatı, her ay, Özel Tüketim Vergisi dahil doğal gaz alım fiyatına ilgili müşteri grubu için ilgili ayda geçerli olan sistem kullanım bedeli üst sınırının ilavesiyle bulunan fiyatı geçemez.

- BOTAŞ ya da diğer tedarikçilerin, dağıtım bölgeleri içinde bulunan serbest tüketicilere veya CNG satış şirketlerine, dağıtım şebekesi vasıtasıyla, doğal gaz satışı yapması durumunda; ilgili müşteri grubu için ilgili ayda geçerli olan sistem kullanım bedeli, BOTAŞ ya da ilgili tedarikçiler tarafından dağıtım şirketine ödenir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler