1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Armatec Enerji Afyonkarahisar’da biyogaz tesisi kuracak

Armatec Enerji Afyonkarahisar’da biyogaz tesisi kuracak

Armatec Enerji, Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde 35,4 milyon lira yatırımla kuracağı biyogaz tesisinde hayvansal dışkı ve yenilebilir sıvı ve katı yağlardan elektrik üretecek.

Armatec Enerji Afyonkarahisar’da biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Armatec Enerji, Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde 35,4 milyon lira yatırımla kuracağı biyogaz tesisinde hayvansal dışkı ve yenilebilir sıvı ve katı yağlardan elektrik üretecek.

Afyonkarahisar İli, Çobanlar İlçesinde Armatec Enerji ve İnşaat Ltd. Şti. tarafından, 3,555 MW kapasiteli Biyogaz ve Organik Gübre Üretim Tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor.  

35,4 milyon lira değerindeki proje kapsamında, bölgede bulunan büyükbaş hayvan çiftlikleri ile tavuk çiftliklerinden temin edilecek hayvan dışkısı ve sıvı ve katı yağlar hammadde olarak kullanılacak. Tesiste günde 67 ton tavuk dışkısı, 10 ton büyükbaş hayvan dışkısı ve 20 ton yenilebilir sıvı ve katı yağlar olmak üzere günde toplam 97 ton hayvansal dışkılar ve yenilebilir sıvı ve katı yağlardan anaerobik fermantasyon yöntemi ile biyogaz elde edilecek. Oluşan biyogaz, enerji üretiminde kullanılacak. Tesiste yılda 26.662.500 kWh elektrik üretimi ve 17 ton/gün organik katı fermente ürün eldesi planlanıyor.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler