1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Arnavutluk`tan Ahmet Çalık’a fahri doktora

Arnavutluk`tan Ahmet Çalık’a fahri doktora

Enerji Günlüğü - Çalık Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’a, Tiran Üniversitesi tarafından “Ülke ekonomisine ve halkının refahına...

Arnavutluk`tan Ahmet Çalık’a fahri doktora

Enerji Günlüğü - Çalık Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’a, Tiran Üniversitesi tarafından “Ülke ekonomisine ve halkının refahına yaptığı katkılar” nedeniyle “Fahri Doktora” unvanı verildi.

Japonya’nın Matsumoto Diş Üniversitesi’nin ardından Arnavutluk’un Tiran Üniversitesi de Ahmet Çalık’a “Fahri Doktora” unvanı verdi. Tiran Üniversitesi, Ahmet Çalık’a “Fahri Doktora” payesini, “Yaptığı yatırımlarla Arnavutluk ekonomisine ve halkının refahına bulunduğu katkılar” gerekçesiyle verdi.

ÖDÜL TÜRK ÜNİVERSİTELERİYLE İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMAYA VESİLE OLSUN

Fahri doktora payesi verilmesi nedeniyle Tiran Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan Tiran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Dhori Kule, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’a bu ödülün üniversite senatosunca oybirliği ile verildiğini hatırlatarak, “Arnavutluk’ta yaptığınız yatırımlar, sağladığınız istihdamlar ve sosyal sorumluluk projelerinizle örnek oldunuz. Size bu payeyi takdim etmekten onur duyuyoruz”dedi. Kule, Türk üniversiteleriyle işbirliğini artırmak istediklerini belirterek, verilen ödülün bunun için iyi bir vesile olmasını diledi.

Arnavutluk Milli Eğitim ve Spor Bakanı Lindita Nikolla ise, törenden önce iş adamı Ahmet Çalık’ı kabulü sırasında Çalık Grubu’nun sahip olduğu Arnavutluk’taki Albtelecom’un hızlı ve ucuz internet hizmeti dolayısıyla okullarda teknolojik ilerlemenin sağlandığını ifade ederek teşekkür etti. Bakan Nikolla, Türk ve Arnavut şirketleri arasındaki işbirliklerinin artmasını beklediklerini de kaydetti.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise yaptığı konuşmada, kendisine verilen fahri doktora unvanı nedeniyle büyük onur duyduğunu belirterek gönülden teşekkür etti. Tiran’da, Priştine’de kendisini hiçbir zaman yabancı hissetmediğini belirten Çalık, “Bugün düzenlenen bu tören bana, yabancı olmadığımızı, aksine, bu güzel ülkenin bir parçası olduğumuzu gösteriyor. Bu nedenle yıllar önce Arnavutluk’a geldiğim ve şirketlerimizle bu topraklarda yatırım yaptığımız için gurur duyuyorum” dedi.

2000’li yılların başında Arnavutluk’ta başlayıp Kosova’da devam eden iş ortaklığının kısa sürede samimi bir yaşam birlikteliğine dönüştüğünü ifade eden Çalık, şunları söyledi:“Sayın Rektörümüzün de dediği gibi, eğer bu yatırımlarla Arnavutluk ekonomisine ve halkına katkıda bulunmuş ve ülkenin ihtiyaçlarına cevap veren atılımlar gerçekleştirebilmişsek emeğimizin karşılığını almışız demektir.

Çalık Holding, hâlihazırda Arnavutluk’ta ve Kosova’da telekomünikasyon, bankacılık ve enerji sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketlerimiz pek çok ilke imza attı. Çalık Ailesi olarak bizler, başarılarımızı paylaşarak güçlendiğimize inanıyoruz. Çalık Grubu olarak şirketlerimizle daima topluma ve insana fayda sağlama, faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalar için katma değer üretme amaç ve ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda şirketlerimiz sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor.”

Ahmet Çalık, fahri doktorayı köklü ve güçlü tarihsel temelleri olan Türk-Arnavut dostluğunun ve kardeşliğinin bir nişanesi olarak kabul ettiğini vurgulayarak Rektör Prof. Dhori Kule nezdinde tüm Tiran Üniversitesi mensuplarına teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler