1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arslan: Evlerde karbonmonoksit ölçer cihazlar zorunlu olmalı

Arslan: Evlerde karbonmonoksit ölçer cihazlar zorunlu olmalı

Enerji Günlüğü -GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek için evlerde karbonmonoksit ölçer cihazların zorunlu olmasını...

Arslan: Evlerde karbonmonoksit ölçer cihazlar zorunlu olmalı

Enerji Günlüğü -GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek için evlerde karbonmonoksit ölçer cihazların zorunlu olmasını istediklerini belirtti.

6. Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu'nda (INGAS 2015) konuşan Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, doğalgazdateknik emniyetin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek için evlerde karbonmonoksit ölçer cihazların zorunlu olmasını istediklerini söyledi.

Arslan, "Cihaz bağlantılarında kullanan boru ekipmanlarına son kullanma tarihin yazılmasını isteyeceğiz. Spiral bağlantılar ömür yazılmadığı için değiştirme zamanı bilinemiyor. Ayrıca karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek için evlerde karbonmonoksit ölçer cihazların zorunlu olmasını istiyoruz. Ayrıca sosyal sorumluluk kapsamında duyma engelli vatandaşlarımızı sistemimizde tanımlayıp onlara ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

MALİ KAYNAK SIKINTISI YAŞIYORUZ

Doğalgazın kullanımının azlığından dolayı mali kaynak sıkıntısı yaşadıklarının bildiren Arslan, şebekenin olduğu yerde doğalgaza geçmenin zorunlu olması ve çevre raporlarına bakıldığında da doğalgazın zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Arslan, akıllı sistemlerin önemine dikkati çekerek, akıllı sistemlerin ömürlerinin çok kısa süreli olduğunu, sürekli yenilemek ve değiştirmek gerektiğini aktardı.

Bu sistemlere kaynak bulma sorununun çözülmesi gerektiğine işaret eden Arslan, "İnsan kaynakları açısından Türkiye'nin bir çok yerine insan yetiştirilmesi gerekli. İGDAŞ'ın bu konuda bir okul. Belediyeler üst yapı konusunda destek vermeli. Yasa kapsamında belediyelere yüzde on hisse verildi. Üst yapı konusunda maliyetler çok. Numarataj konusunda belediyelerin değişiklik yapması adres konusunda sorunlara yol açmaktadır. Adrese dayalı nüfus sistemine bizim sistemimizin entegre edilmesi gerekiyor. Özellikle iç tesisatta dağıtım şirketlerinin sorumlulukları çok fazla. Daire içindeki tesisattaki sorumluluk mühendislerin sorumluluğunda olmalı, şirketler Avrupa'da olduğu gibi kolon hattı dışında işlem yapmamalıdır." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler