1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arslan: Kaçak doğalgaz kullanımda ciddi artış tespit ettik

Arslan: Kaçak doğalgaz kullanımda ciddi artış tespit ettik

GAZBİR Başkanı Arslan doğalgaz arzının yeni sağlandığı bazı bölgelerde kaçak kullanımda ciddi artış tespit ettiklerini belirterek güvenlik ve ciddi maddi ceza uyarılarında bulundu.

Arslan: Kaçak doğalgaz kullanımda ciddi artış tespit ettik

Enerji Günlüğü - GAZBİR Başkanı Arslan doğalgaz arzının yeni sağlandığı bazı bölgelerde kaçak kullanımda ciddi artış tespit ettiklerini belirterek güvenlik ve ciddi maddi ceza uyarılarında bulundu.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, doğalgaz arzının yeni sağlandığı bazı bölgelerde kaçak kullanımda ciddi artış tespit ettiklerini açıkladı. Doğalgaz sektörünün son 5 yılda şebeke ve abone sayısı açısından her yıl ortalama yüzde 8'lik bir büyüme trendine sahip olduğunu belirten Arslan, hızlı büyüme ve ilk kez doğalgaz kullanan abone sayısının artışıyla kaçak doğalgaz kullanımı gibi bazı sorunların ortaya çıktığını kaydetti. 

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATILIYOR

Yeni teknoloji ve uygulamaların hane doğalgaz tüketiminin olması gerekenin altında gerçekleşmesi halinde bu durumun takibini ve bu tüketiciler için özel incelemeler yapabilmelerini mümkün hale getirdiğine dikkat çeken Arslan, “Vatandaşlarımızı buradan uyarmak istiyorum. Doğalgaz ancak gerekli tedbirler alındığında güvenli bir enerji kaynağıdır. İç tesisatta proje dışı tadilat, yakıcı cihazların periyodik bakımlarının yapılmaması, sayaca müdahale edilerek kaçak doğalgaz kullanımı gibi durumlar maalesef vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor” uyarısında bulundu. 

CİDDİ MADDİ CEZALARLA KARŞI KARŞIYA KALINABİLİR

Yaptıkları incelemelerde özellikle tesisat firmalarında mevcut veya eski çalışanların vatandaşları kaçak gaz kullanımına teşvik ettiğini gördüklerini belirten Arslan, bu kişiler hakkında gerekli yasal süreçleri başlattıklarını bildirdi. Arslan, vatandaşlara, "Bu tür sahtekarlıklara kesinlikle inanmayın, bu tür tekliflere inanan vatandaşlarımız ciddi maddi cezalara muhatap olabilirler." uyarısında bulundu.

İZİNSİZ KAZILAR GAZ HATLARINA ZARAR VERİYOR

İzinsiz kazılarda doğalgaz hatlarına verilen hasarların da bir diğer önemli konu olduğunu ifade eden Arslan, “Geçtiğimiz hafta Ankara’da talihsiz bir kaza gerçekleşti, bir inşaat çalışması sırasında doğal gaz dağıtım şirketimizin şehir besleme hattına hasar verildi. Çok ciddi can kaybı riski taşıyan kaza, büyük bir şans eseri sadece maddi kayıp ile atlatıldı. İl valiliklerini ve Belediyeleri bu konuda hassasiyete davet ediyoruz. Kazı çalışmaları öncesinde doğal gaz dağıtım şirketleriyle iletişime geçilmesi halinde kazı alanında doğal gaz hattı olup olmadığı tespit edilecek ve herhangi bir kazaya sebebiyet verilmeksizin kazı çalışmaları tamamlanabilecektir” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler