1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Doğalgaz şebekesi 30 bin km’yi aştı

Aksa Doğalgaz şebekesi 30 bin km’yi aştı

Aksa Doğalgaz’ın dağıtım şebekesi uzunluğu 30 bin kilometreyi aştı. Şirket iki yıl içinde bunu 42 bin km’ye ulaştıracak.

Aksa Doğalgaz şebekesi 30 bin km’yi aştı

Enerji Günlüğü - Aksa Doğalgaz’ın dağıtım şebekesi uzunluğu 30 bin kilometreyi aştı. Şirket iki yıl içinde bunu 42 bin km’ye ulaştıracak.

Türkiye’deki en büyük doğalgaz dağıtım şebekesini inşa edip işleten Aksa Doğalgaz, 2019 sonu itibariyle abone sayısını 3.2 milyona ulaştırdı. Halen Türkiye’nin en geniş coğrafyaya hizmet sunan gaz dağıtım şirketi unvanına da sahip şirket şebeke yatırımlarını ve abone sayısını arttırma çalışmalarını sürdürecek. .

ULUSAL ŞEBEKENİN BEŞTE BİRİ

Aksa Doğalgaz, 2002 yılından bu yana yaptığı yatırımlarla 27 il, 181 ilçe ve beldedeki boru hattı uzunluğunu da 30 bin kilometreye ulaştırdı. Aksa’nın kurup işlettiği bu şebeke, Türkiye’deki toplam doğalgaz dağıtım hatlarının yüzde 20’lik kısmını temsil ediyor.

TÜRKİYE’Yİ ÜÇ KERE TURLUYOR

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, “Türkiye’nin en geniş coğrafi alana hizmet veren doğalgaz dağıtım şirketi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. 30 bin km’lik şebeke uzunluğuna ulaştık ve bu Türkiye’nin çevre uzunluğunun üç katına denk geliyor” dedi.

Ekonominin görece durağan olduğu dönemlerde bile lisans alanları dahilinde yatırım yapmaya devam ettiklerini ifade eden Arslan “Daha fazla insanımızın doğalgazla buluşması için ara vermeden çalışıyoruz” diye konuştu.

YATIRIMLAR 5 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

Türkiye’nin en çok yatırım yapan özel doğalgaz dağıtım şirketi unvanına sahip olduklarını ifade eden Arslan, 2019 yılında yaptıkları 540 milyon TL yatırımla, toplam yatırım tutarını 5 milyar TL seviyesine taşıdıklarını söyledi. Arslan, her yıl dağıtım bölgelerindeki daha fazla ilçeyi ve binlerce vatandaşı doğalgazla buluşturmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

ŞEBEKE BÜYÜYÜP DÜNYAYI TURLAYACAK

Yaşar Arslan’ın verdiği bilgiye göre Aksa, faaliyet gösterdiği bölgelerde, genişleme çalışmalarını hız kesmeden sürdürecek. Aksa Doğalgaz, 2021 yıl sonuna kadar şebeke uzunluğunu 42 bin kilometreye ulaştıracak ve böylece dünyanın etrafında bir tam tur atabilecek uzunlukta şebekeye sahip olacak. Aksa, bu yatırımların da katkısıyla doğalgaz abone sayısını 4 milyona, dağıttığı yıllık doğalgaz miktarını 10 milyar metreküpe, faiz ve kar öncesi kârını da 1.1 milyar liraya çıkaracak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler