1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Arta Tekstil elektrik ihtiyacını güneşten karşılıyor

Arta Tekstil elektrik ihtiyacını güneşten karşılıyor

Arta Tekstil, Tekirdağ Ergene’de yer alan fabrikasının elektrik ihtiyacını Yozgat’ta kurulum çalışmaları devam eden güneş enerji santralinden karşılamaya başladı. 

Arta Tekstil elektrik ihtiyacını güneşten karşılıyor

Enerji Günlüğü - Arta Tekstil, geçtiğimiz yıl Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 110 bin metrekare alan üzerine konuşlandırdığı 10 MW kurulu gücündeki Güneş Enerji Santrali projesinin yüzde 80’lik kısmını tamamladı. Yenilenebilir enerji sistemine yaklaşık 9 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren şirket, Tekirdağ Ergene’de yer alan fabrikasının elektrik ihtiyacını santral üzerinden karşılamaya başladı. 

ISIL ENERJİNİN YARISI BİYOENERJİDEN

GES yatırımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Arta Tekstil Kurucu Ortağı Arif Nalbant, 10 MW gücündeki santralin geriye kalan yüzde 20’lik kısmının Nisan 2024’te tamamlanacağını belirterek, “Bugün itibarıyla artık enerjimizi güneşten alıyoruz. Bizim için sürdürülebilirlik vazgeçilmez bir değer. Geçtiğimiz 3 sene içerisinde yaptığımız yatırımlarla ısıl enerjimizin de yüzde 50’sini biyoenerji ile sağlıyoruz. Yakıt olarak yenilenebilir biyokütle yani orman atığı, fındık kabuğu vb. ürünleri kullanıyoruz. Bu konuda yapabileceğimizin maksimumunu gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz. Mesela boyahanemizde kullandığımız buharın tamamını biyoenerji ile üretilmekte ancak diğer makinelerimiz zorunlu olarak doğalgaz kullanmakta. Kömür kullanımını ise yıllar önce tamamen fabrikamızdan uzaklaştırdık” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler