1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Artı Enerji’nin Balkaya HES’i için ÇED süreci başladı

Artı Enerji’nin Balkaya HES’i için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü- Artı Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Bursa ili Ketsel ilçesinde yapımı hedeflenen Balkaya Regülatörü ve HES Projesi için ÇED...

Artı Enerji’nin Balkaya HES’i için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü- Artı Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Bursa ili Ketsel ilçesinde yapımı hedeflenen Balkaya Regülatörü ve HES Projesi için ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetleme Genel Müdürlüğü tarafından ÇED başvurusu uygun bulunan Proje için ÇED toplantıları önümüzdeki günlerde başlatılacak.

PROJENİN YATIRIM MALİYETİ 17 MİLYON TL

Proje’nin ÇED başvurusuna göre projenin yaklaşık yatırım maliyeti 17 milyon TL olacak.

Balkaya Regülatörü; Hacıalikonağı Mevki civarındaki Arpacıoğlu yatağından doğan Aksu Deresi üzerinde yer alıyor. Balkaya Regülatörü ve HES projesi Bursa ilidahilindeki Aksu Deresi üzerindeki enerji potansiyelinden fayda sağlamak üzere geliştirildi. Proje kapsamında Aksu Deresi üzerinde Balkaya Regülatörü, bu regülatörden çevrilen suları santrale iletecek çelik iletim borusu ve regülatörden derlenen suların türbinlendiği hidroelektrik santral yer alıyor. 

5.614 MWe (5.846 MWm) gücündeki Balkaya Regülatörü ve Hidroelektrik Enerji Santrali projesinin gerçekleştirilmesi ile mevcut hidroelektrik enerji potansiyelinin değerlendirilerek 13.929 GWh/yıl üretim ve artan elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler