1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Artvin, Hakkari ve Şırnak’a gaz verme yarışı

Artvin, Hakkari ve Şırnak’a gaz verme yarışı

Enerji Günlüğü - Doğalgaz dağıtımı bulunmayan son üç il olanArtvin, Şırnak ve Hakkari ile bazı ilçelere doğalgaz ulaştırılması için açılan...

Artvin, Hakkari ve Şırnak’a gaz verme yarışı

Enerji Günlüğü - Doğalgaz dağıtımı bulunmayan son üç il olanArtvin, Şırnak ve Hakkari ile bazı ilçelere doğalgaz ulaştırılması için açılan lisans ihaleleri bu hafta tamamlanıyor. 

Doğalgazsız il sayısını sıfırlayacak son iki gaz dağıtım ihalesi hafta başında yapılıyor. Yarın saat 14:30’da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (EPDK) gerçekleştirilecek Artvin doğalgaz dağıtım lisans ihalesinde 6 istekli yarışacak. Daha önce yeterlilik verilen 7 istekliden, şartnameyi satın alarak ihaleye katılım göstereceğini bildiren firmalar Akmercan, Aksa, Palen, Fernas, Arsan ve Al-Öz olarak sıralanıyor. 

HAKKARİ VE ŞIRNAK İÇİN YARIN

EPDK, Hakkâri, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi, Yüksekova şehirleri için doğal gaz dağıtım lisansı ihalesini de yarın saat 14:30’da yapacak. 17 Mart 2017 tarihi itibarıyla yeterli görülen 4 (dört) adet firmanın tamamı ihale şartnamesini satın almış durumda. Bu istekliler Akmercan, Aksa, Fernas ve MBD’den oluşuyor.  

18 AYA, GAZ KAPIDA   

İhale şartnamelerine göre söz konusu bölgelerdeki doğalgaz dağıtım lisansı ihalesini kazanan firma, BOTAŞ iletim hattının hazır hale getirilmesinden itibaren 6 ay içinde yatırıma başlayacak ve en geç 18 ay içerisinde söz konusu şehirlere gaz arzını sağlamış olacak. 

EN AZ 200 İLÇEYE DAHA 

EPDK tarafından gerçekleştirilen ihaleler neticesinde, 2017 yılı itibarıyla 76 ilde konut ve sanayide doğal gaz kullanılıyor. Aralık 2016’da gerçekleştirilen ihale sonrası Ağrı ve Tunceli gaz dağıtım lisanslama çalışmaları sürüyor. Ağrı ve Tunceli’de bu yıl içinde gaz kullanımının sağlanması planlanıyor. Son ihale konusu Artvin, Şırnak ve Hakkari’ye de gaz ulaştırılmasıyla doğalgazsız il kalmayacak. Halen 350’ye yakın ilçede de doğalgaz kullanılırken gelecek iki yıl içerisinde 200-250 civarında ilçeye daha doğal gaz ulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler