1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Artvin ve Erzurum’a 32 MW’lık Tortum II HES kurulacak

Artvin ve Erzurum’a 32 MW’lık Tortum II HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Arsin Enerji, Artvin ve Erzurum il sınırları içerisinde 32 MW’lık Tortum-II Hidroelektrik Santrali kuracak.Artvin İli, Yusufeli İlçesi,...

Artvin ve Erzurum’a 32 MW’lık Tortum II HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Arsin Enerji, Artvin ve Erzurum il sınırları içerisinde 32 MW’lık Tortum-II Hidroelektrik Santrali kuracak.

Artvin İli, Yusufeli İlçesi, Morkaya Köyü ile Erzurum İli, Uzundere İlçesi, Çağlayan ve Ulubağ Mahallesi sınırları içerisinde Tortum Çayı üzerinde Arsin Enerji Elektrik Üretim İç ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından “Tortum II Regülatörü ve HES (33,682 Wm/32,345 MWe), Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali Projesi”nin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Tortum II Regülatörü ve HES, Tortum Çayı üzerinde 801.00 m talveg ve 813.00 m kret kotundaki eşik kotu 802.50 m olan radyal kapak kontrollü dolu gövdeli iki adet dolusavak ve eşik kotu 807.00 m olan su alma ağzı, geçiş yapısı, su alma yapısı ile enerji tüneli, cebri boru, ve 717.50 m çevre kotlarında tesis edilecek yatay eksenli Francis tipi santral binası ve kuyruk suyu deşarj kanalından oluşacak. Santralin inşaat aşamasında 75, işletme aşamasında ise 10 personelin çalışacak.

Yaklaşık 160 milyon lira değerindeki proje kapsamında yılda toplam 90,73 GWh elektrik enerji üretilecek. Üretilen elektrik, 3.0 AWG PIGEON iletkeni ile 5 km mesafede bulunan Tortum-I TM’ye bağlanacak.

TORTUM II HES İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler