1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Artvin’de 12 MW’lık hidroelektrik santral kurulacak

Artvin’de 12 MW’lık hidroelektrik santral kurulacak

Doğal Elektrik, 277 milyon TL  yatırımla Artvin’de hidroelektrik santral kurup işletecek. 

Artvin’de 12 MW’lık hidroelektrik santral kurulacak

Enerji Günlüğü - Artvin’in Yusufeli ilçesinde yer alan Hüngemek Dere üzerinde, 12 MW kurulu gücünde Çağlar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) kurulup işletilecek. 

Doğal Elektrik Üretim Tic. San.  A.Ş. tarafından, Artvin İli, Yusufeli İlçesi, Yüncüler Köyü, Hüngemek Dere üzerinde, Çağlar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

277 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak olan santralin kurulu gücü 12 MWe olarak planlanıyor. Santralde toplam 32.595 GWh elektrik üretilmesi bekleniyor.

Hüngemek Dere üzerinde 1775.0 m maksimum su kotuna sahip regülatör ve 1235.0 m kuyruksuyu kotunda HES olarak planlanan Çağlar Regülatörü ve HES’in ekonomik ömrü 49 yıl olarak öngörülüyor. 

Proje ile ilgili 2015 yılında verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Gerekli Değildir kararına karşı açılan iptal davası sonrası Rize İdare Mahkemesi kararı 2019 yılında iptal etmişti. Mahkeme Kararının iptali istemiyle Danıştay Altıncı Dairesine açılan dava sonucunda ise temyiz isteminin reddi ile anılan kararın temyiz edilen kısmının onanmasına karar verildi. Böylece proje ile ilgili yeniden ÇED süreci başladı.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler