1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Artvinliler 8 yıl doğalgaz dağıtım bedeli ödemeyecek

Artvinliler 8 yıl doğalgaz dağıtım bedeli ödemeyecek

Enerji Günlüğü - Artvin'e doğalgaz ulaştırma ihalesinde Arsan İnş ve Akmercan şirketleri 0 kuruş/kwh teklif etti. İhale lisans alma bedeli üzerinden...

Artvinliler 8 yıl doğalgaz dağıtım bedeli ödemeyecek

Enerji Günlüğü - Artvin'e doğalgaz ulaştırma ihalesinde Arsan İnş ve Akmercan şirketleri 0 kuruş/kwh teklif etti. İhale lisans alma bedeli üzerinden devam edecek. 

Doğalgazda 81’de 81 hedefinin tamamlanmasında sona yaklaşılıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından düzenlenen ve Türkiye’de doğalgaz ulaştırılmamış son üç il merkezinden biri olan Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi açık eksiltmede Arsan İnş ve Akmercan şirketleri 0 kuruş/kwh teklif etti. Böylece Dağıtım bedeli 0 Türk Lirası oldu. Bu da Artvin'deki doğal gaz kullanıcılarının ilk 8 yıl boyunca dağıtım bedeli ödemeden doğal gaz kullanacakları anlamına geliyor.

KIRAN KIRANA YARIŞ

EPDK tarafından lisans alma bedeli için tekrar ihaleye davet edilecek şirketler iletim bedelini sıfırlamakla kalmadılar, devlete ödeyecekleri lisans bedelini yükseltme yarışına da girecekler. 

Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi için AKMERCAN, Aksa Doğalgaz Dağıtım AŞ, Palen Enerji Doğalgaz Dağıtım Endüstri AŞ, Fernas İnşaat AŞ, Arsan Arıtma ve İnşaat AŞ, AL-ÖZ Mühendislik olmak üzere 6 şirket ihale şartnamesi almıştı. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) iletim hattının hazır hâle getirilmesinden itibaren 6 ay içinde yatırıma başlayacak ve en geç 18 ay içinde söz konusu bölgelere doğalgaz arzını sağlayacak. Böylece, 2018 yılı içerisinde Türkiye’nin 81 iline doğalgaz arzı sağlanmış olacak. 

Türkiye’nin 76 ilinde konut ve sanayide doğalgaz kullanılıyor. Son olarak geçen yıl aralıkta yapılan Ağrı ve Tunceli doğalgaz dağıtım ihalelerinin yapılmasının ardından, lisanslama çalışmaları devam ediyor. Bu illere de 2018 itibarıyla doğalgaz arzının sağlanması planlanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler