1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Arya Energy Batman’da 6 MW`lık GES kuruyor

Arya Energy Batman’da 6 MW`lık GES kuruyor

Enerji Günlüğü – Arya Energy, Batman’da 6 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Arya Energy Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi Tic....

Arya Energy Batman’da 6 MW`lık GES kuruyor

Enerji Günlüğü – Arya Energy, Batman’da 6 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Arya Energy Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti., Urfa ve Şırnak’ta kuracağı 10 MW’lık güneş santrallerinden sonra Batman’da da 6 MW kurulu gücünde GES kuracak.

Santral Batman ili Kozluk ilçesi Yazpınar Köyü mevkiinde kurulacak olan Kozluk Güneş Enerji Santrali 6 MW kurulu gücünde olacak.

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, GES projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Güneş Enerji Santrali (Kozluk) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği?nin 17. maddesi gereğince Güneş Enerji Santrali (Kozluk) projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir." denildi.

Arya Energy, 10 megavat Şırnak-İdil, 10 megavat Şanlıurfa-Viranşehir, 11 megavat Mardin-Nusaybin, 9 megavat Batman-Gercüş ve 6 megavat Batman-Kozluk olmak üzere Mardin, Urfa, Şırnak ve Batman gibi illerde toplam 41 megavat kurulu gücünde güneş enerjisi santralleri kurmayı planlıyor.

ARYA ENERGY ŞIRNAK'TA 10 MW'LIK GES KURUYOR

Önceki ve Sonraki Haberler