1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. As Beton, Silivri’de atıktan yakıt türetecek

As Beton, Silivri’de atıktan yakıt türetecek

As Beton, 65 milyon TL yatırımla İstanbul’da ‘Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama, Çamur Kurutma, Atık Ön İşlem Ve Geri Kazanım Tesisi’ kuracak. 

As Beton, Silivri’de atıktan yakıt türetecek

Enerji Günlüğü - İstanbul’un Silivri ilçesinde kurulacak olan atık geri dönüşüm tesisinde saate 70 ton atıktan yakıt türetilecek.

İstanbul İli, Silivri İlçesi Değirmenköy sınırları içindeki 8.000 m2 lik alanda As Beton ve Beton Elemanları Tic. Ve San. Ltd. Şti. tarafından “Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama, Çamur Kurutma, Atık Ön İşlem Ve Geri Kazanım Tesisi” kurulması planlanıyor. Projenin değeri  65 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak tesiste, atık üreticilerinden alınacak atıktan türetilmiş yakıt hazırlamaya uygun atıkların mekanik kırıcılar ile hazırlanması, çamurların kurutulması ve Tehlikesiz Atık ile Ambalaj Atıklarının toplanarak ayrıştırılmak sureti ile geri kazanım firmalarına transferi planlanıyor.

Tesiste saatte 70 ton ATY hazırlama, saatte 40 ton hurda metal işleme, günde 300 ton çamur kurutma ve günde 100 m3 tehlikesiz atık ayırma kapasitesi planlanıyor. Tesis 8 saat/vardiya ile 3 vardiya düzeni 300 gün/yıl çalışma esasında çalışacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler