1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. As Koç Enerji Ankara Polatlı’da 6 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

As Koç Enerji Ankara Polatlı’da 6 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

As Koç Enerji, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı 6,24 MW’lık biyogaz tesisinde günde 1,024 ton hayvan ve bitki atığından elektrik üretecek.

As Koç Enerji Ankara Polatlı’da 6 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - As Koç Enerji, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı 6,24 MW’lık biyogaz tesisinde günde 1,024 ton hayvan ve bitki atığından elektrik üretecek.

As Koç Enerji Tarım Hayvancılık Gıda İnş. San. ve Tic. A.Ş. tarafından Ankara İli, Polatlı İlçesi, Sakarya Mahallesinde, 6,24 MW kapasiteli As Koç Polatli Biyogaz Enerji Santrali’nin kurulup işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 7 milyon 800 bin dolar değerindeki proje kapsamında, biyogaz tesisine gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi için kullanılacak.

Tesiste ağırlıklı olarak büyükbaş hayvan (besi ve süt ineği) dışkısı kullanılacak. Ayrıca az da olsa besleme menüsünü zenginleştirmek amacıyla çevrede mevcut tarımsal kaynaklı bitkisel atıklar (Hayvansal yem atıkları, sap, saman, mısır silajı ve tarım arazilerinde kalan bitki dokusu atıkları) ve tavuk dışkısı kullanılacak. Tesise günde 1,024 ton atık girdi olarak sağlanacak olup bu miktarın 920 tonu büyükbaş hayvan dışkısı, 50 tonu tavuk dışkısı, 38 ton saman/silaj, 16 tonu tarımsal bitkisel atılar ve diğer atıklardan (sanayi atıkları, iade ürünler vb.) oluşacak. Tesiste saatte 6.017 kW elektrik üretilecek.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler