1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. As Koç Enerji Çanakkale’de atıkları elektriğe çevirecek 

As Koç Enerji Çanakkale’de atıkları elektriğe çevirecek 

As Koç Enerji, Çanakkale’nin Biga ilçesinde kuracağı 9,36 MW kapasiteli biyogaz tesisinde hayvan ve bitki atığı işleyerek elektrik üretecek. 

As Koç Enerji Çanakkale’de atıkları elektriğe çevirecek 

Enerji Günlüğü - As Koç Enerji, Çanakkale’nin Biga ilçesinde kuracağı 9,36 MW kapasiteli biyogaz tesisinde hayvan ve bitki atığı işleyerek elektrik üretecek. 

As Koç Enerji Tarım Hayvancılık Gıda İnş. San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Çanakkale ili, Biga ilçesinde 9,36 MWe elektrik enerjisi üretecek “Karabiga Biyogaz Enerji Santrali’nin kurulması planlanıyor. 17,7 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak tesiste günde 72 ton hayvansal atık ve 896 ton/gün bitkisel ürün kabul edilecek. Tesisin atık işleme kapasitesi günde 97 ton olacak.

Tesiste işlenecek atıklar Çanakkale ili sınırları içerisinde yer alan kanatlı hayvan tesislerinden ve büyükbaş hayvan tesislerinden sağlanacak. Bu atıklar, çürütülerek hijyenize edilecek ve kokusuz çevreye zararsız fermente ürün haline getirilecek. Arındırılan biyogaz kojenerasyon sisteminde yer alan bir motorda yakılarak elektrik ve ısı üretilecek. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler