1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Asansörü yenile %70 tasarruf et

Asansörü yenile %70 tasarruf et

Enerji Günlüğü - Binalarda tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 10’unu harcayan asansörlerin yenilenmesiyle yüzde 70’e varan oranlarda tasarruf elde...

Asansörü yenile %70 tasarruf et

Enerji Günlüğü - Binalarda tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 10’unu harcayan asansörlerin yenilenmesiyle yüzde 70’e varan oranlarda tasarruf elde edilebileceği hesaplanıyor.

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, binalarda en çok elektrik tüketen ‘kullanıcıları’n asansörler olduğunu belirtti. Bu durumu göz önünde bulundurarak konfor, güvenlik, performans ve tasarımdan ödün vermeden, enerji tüketimini düşürecek çözümler geliştirdiğini söyledi.

Şarlı şöyle dedi:

"Asansörlerin güç tüketimi, bir binanın tüm güç tüketiminin neredeyse yüzde 10’unu oluşturuyor. Bu kapsamda, asansörlerin bir binanın enerji verimliliğinin merkezinde yer aldığını söylemek mümkün. Doğru fonksiyon ve özelliklere sahip asansörleri seçmek, binalardaki kullanılabilir alanların yanı sıra hız ve erişim kolaylığını artırırken, enerji tüketimini azaltıyor. Eski teknolojiyi kullanan asansörleri modern sistemlerle değiştirerek, güç tüketiminin yüzde 70’e varan oranlarda düşürülmesi mümkün." 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler