1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Asia Global, Ankara’da depolamalı GES kuracak

Asia Global, Ankara’da depolamalı GES kuracak

Asia Global Enerji, 2 milyar 200 milyon TL yatırımla Ankara’da 105 MW kurulu gücünde Avdanlı Güneş Enerji Santrali (GES) ve 105 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurup işletecek. 

Asia Global, Ankara’da depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Polatlı ilçesinde 105 MW kurulu gücünde Avdanlı Güneş Enerji Santrali (GES) ve 105 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Pekerler İnşaat ve Nesma Yapı ortaklığı olan Asia Global Enerji Yatırım A.Ş. tarafından Ankara İli, Polatlı İlçesi, Avdanlı Mahallesi sınırları içerisinde 105 MW kurulu gücünde Avdanlı Güneş Enerji Santrali (GES) ve 105 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 2 milyar 200 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan rüzgar enerji santralinde 545 Wp gücünde 195 bin adet Bi-Facial Güneş Paneli ile 21 adet 5.000 Kw İnverter kurulacak. Depolama tesisinde ise Lityum İyon bataryaları kullanan batarya enerji depolama sistemi kurulacak.

Santralde yılda 210 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen ve depolanan elektrik ulusal şebekeye verilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler