1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aşırı yağış ve rüzgar Samsun`da 480 köyü elektriksiz bıraktı

Aşırı yağış ve rüzgar Samsun`da 480 köyü elektriksiz bıraktı

Enerji Günlüğü - 27 Haziran akşam saatlerinde başlayan aşırı rüzgar ve sağanak yağış, Samsun'da 480 köyü elektriksiz bıraktı. YEDAŞ, 44 ayrı...

Aşırı yağış ve rüzgar Samsun`da 480 köyü elektriksiz bıraktı

Enerji Günlüğü - 27 Haziran akşam saatlerinde başlayan aşırı rüzgar ve sağanak yağış, Samsun'da 480 köyü elektriksiz bıraktı. YEDAŞ, 44 ayrı ekiple sahaya çıktı ve 17 saatte yaraları sardı.

Samsun'da 27 Haziran Cuma günü akşam saatlerinde başlayan ve Samsun merkez kırsalı ve ilçelerini büyük oranda etkisi altına alan olumsuz hava şartlarından kaynaklanan elektrik arızalarına 44 ayrı ekiple anında müdahale eden YEDAŞ, üç gün süren bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından raporunu çıkardı. Aşırı rüzgar ve şiddetli sağanak yağışın etkilediği Samsun kırsalında ve ilçelerinde meydana gelen elektrik arızaları neticesinde toplamda 480 köy elektriksiz kalırken, YEDAŞ ekiplerinin gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmaları sonunda, en fazla süreli 17 saat sonra tüm köylere elektrik enerjisini ulaştırıldı.

TÜRKOĞLU RAPORU İNCELEDİ

Samsun İl Koordinatörlüğü'nce hazırlanan 3 günlük raporu inceleyen ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Üç gün boyunca bölgelerden an ve an rapor istedik. 'Enerjisiz köy kalmasın' diyerek, sürekli takip ettik ve takviye ekiplerle bölgelerde çalıştık. Samsun merkez kırsalı dahil olmak üzere 11 ilçemizde toplamda 5 trafo yanarken, 96 adet elektrik direğinde olumsuz hava şartları nedeniyle yıkılmış ve bükülmüştür. Üç günlük saha çalışmasında 272'si yüksek gerilim, 1137'de alçak gerilim olmak üzere 1407 arıza giderildi. Aşırı rüzgardan elektrik direklerinde meydana gelen yıkılma ve bükülmelerden kaynaklanan toplamda 749 iletken bağlı olduğu direklerinden kopmuştur. Aynı şekilde direklerde 178 adet izolatörlerde arıza oluşmuştur. Bu arızaların şu anda tamamı giderildi. Ancak ekiplerimiz sahada ve aynı bölgelerde bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor" dedi.

YEDAŞ EKİPLERİNE TEŞEKKÜR

3 gün boyunca 24 saat sahada olan ve olumsuz hava şartlarının meydana getirdiği arızalara müdahale eden YEDAŞ ekiplerine teşekkür eden Genel Müdür Türkoğlu, "İlçelerimizdeki 33 arıza ekibi görev yaparken, ayrı bir görevlendirme ile 11 ayrı ekipte Samsun İl Koordinatörlüğü'nden ilçelere takviye amaçlı gönderildi. Ekiplerimiz, gece gündüz demeden 480 köyümüze elektrik enerjisini ulaştırmak için yoğun bir mesai harcadılar. Arıza ekiplerimiz, en fazla 17 saat süren bir kesintinin ardından köylerimize elektrik enerjisini ulaştırdı. Ekiplerimize göstermiş olduklarını bu yoğun mesai sonrasında kısa sürede enerjisiz köy bırakmadıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler