1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ASİS iddialı: Calibex`le dünyayı kalibre edeceğiz

ASİS iddialı: Calibex`le dünyayı kalibre edeceğiz

Enerji Günlüğü - ASİS Pazarlama Müdürü Artun Tanrıyaşükür, silindirik tank ölçümleme sistemi Calibex'i tüm dünyaya yaymayı hedeflediklerini söyledi.ASİS...

ASİS iddialı: Calibex`le dünyayı kalibre edeceğiz

Enerji Günlüğü - ASİS Pazarlama Müdürü Artun Tanrıyaşükür, silindirik tank ölçümleme sistemi Calibex'i tüm dünyaya yaymayı hedeflediklerini söyledi.

ASİS firması, akaryakıt sektöründe kullanılan silindirik tankların kalibrasyonu (hacimle ilgili verileri ortaya çıkarma) için geliştirdiği Calibex Lazer Kalibrasyon Sistemi'nin hem diğer tank tipleri için de geçerli versiyonlarını geliştirmeyi hem de bu teknolojiyi tüm dünyaya yaymayı hedefliyor. ASİS Pazarlama Müdürü Artun Tanrıyaşükür, Enerji Günlüğü'nün sorularını cevapladı.

Dünyada bir ilk olarak tanıttığınız Calibex nedir?

Calibex, silindirik tanklar için geliştirilmiş bir kalibrasyon teknolojisi. Yani hacimlerle ilgili bir ölçümleme sistemi. Akaryakıt sektöründeki otomasyon sisteminin sağlıklı yürüyebilmesi için, akaryakıt tanklarının kalibrasyonu şart. Ayrıca bu ölçümlemenin çok sağlıklı şekilde yapılması lazım. Bizim geliştirdiğimiz bir teknoloji ile yani Calibex ile bu ölçümleme hem zaman hem de fiyat açısından çok uygun şartlarda yapılabiliyor.

Bunu biraz açsak... Bu ürün tam olarak ne yapıyor?

ASİS olarak geliştirdiğimiz Calibex, akaryakıt tanklarını kalibre eder. Tankların ne olduğunu, boyunu, ölçülerini, ne kadar litre olduklarını, hacmini ölçümler. Bugüne kadar kalibrasyon için birçok teknoloji kullanıldı. Ama bu hesaplamaları Calibex'ten daha hassas ve daha kısa sürede yapabilen bir başka kalibrasyon sistemi yoktur...

Peki bugüne kadar ne ölçüde kullanıldı Calibex?

CALIBEX 2010 yılında hem dünyada hem Türkiye'de lanse edildi. İki yıl içinde 13 binin üzerine tank kalibre edildi bu sistemle. Türkiye'de 13 bin akaryakıt istasyonu bulunduğunu ve bunlarda ortalama 4 tank olduğunu düşünürsek şu anda bunların yüzde 30'una yakınını Calibex kalibre etti diyebiliriz.

Yurt dışı satışınız var mı?

Akaryakıt sektöründe kullanılan tanklar için geliştirdiğimiz Calibex dünyanın yüzde 80'inde geçerli bir patente sahip. Şu anda biz yurt dışında distribütörlüklerle çalışıyoruz. Bütün kıtalarda bir network'ümüz oluşmuş durumda. Uzakdoğu, Afrika, Amerika, Avrupa... Her birinde distribütörümüz var. Dünya çapında da çok ciddi beğeni gören bir teknoloji Calibex. Bu ağ daha da gelişecek ve çok yakında uluslararası düzeyde de adımız daha çok duyulacak.

Beceremediği, kalibre edemediği tank tipi yok mu bunun?

Evet var. Calibex, yatay silindirik tanklar için dizayn edilmiş bir ürün. Ancak biz diğer silindirik tank türleri ile küre tipi tanklarla alakalı olarak da Calibex modelleri çıkarmaya başladık.

Bundan sonraki hedefiniz nedir?

Hedeflerimizi Türkiye ile sınırlı koymadık. Hedefimiz Calibex teknolojisiyle dünyayı kalibre etmek olacak...

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler