1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Asya Kalkınma Bankası fosil yakıta finansı sonlandıracak

Asya Kalkınma Bankası fosil yakıta finansı sonlandıracak

Asya Kalkınma Bankası, kömür yakıtlı elektrik santrali projeleri ile petrol, gaz ve kömür madenciliği finansmanına son vermeyi planlıyor. 

Asya Kalkınma Bankası fosil yakıta finansı sonlandıracak

Enerji Günlüğü - Asya Kalkınma Bankası, kömür yakıtlı elektrik santrali projeleri ile petrol, gaz ve kömür madenciliği finansmanına son vermeyi planlıyor. 

Asya'da ekonomik ve toplumsal projelere destek sağlayan Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank - ADB) fosil yakıt sektöründen çekilen finans kurumları arasına katılıyor. Merkezi Filipinler'de olan ADB, güncellediği enerji politikaları kapsamında kömür yakıtlı elektrik santrali projeleri ile petrol, gaz ve kömür madenciliğinin finansmanına son vermeyi planladığını açıkladı.

Açıklamaya göre Banka, doğalgaz, LNG, boru hatları, depolama vb. altyapı projelerine ise sadece başka teknolojilerle aynı maliyete yapılamaz ise destek verecek. Ayrıca Banka, üye ülkelerin mevcut tesislerinde emisyon azaltım teknolojilerine finansman sağlayacak ancak temiz yakıtlara geçmek dışında bu tesislerde modernizasyon yatırımlarına destek vermeyecek.

68 üyesi bulunan ADB, 2009-2019 yılları arasında enerji projelerine 42,5 milyar dolar finansman sağladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler