1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Asya Pasifik’te güneş kapasitesi 3 kat artacak

Asya Pasifik’te güneş kapasitesi 3 kat artacak

Çin'in başı çektiği Asya Pasifik Bölgesi’nde güneş enerjisi kapasitesinin önümüzdeki on yıl içinde üç kat artması bekleniyor.

Asya Pasifik’te güneş kapasitesi 3 kat artacak

Enerji Günlüğü - Çin'in başı çektiği Asya Pasifik Bölgesi’nde güneş enerjisi kapasitesinin önümüzdeki on yıl içinde üç kat artması bekleniyor.

Küresel danışmanlık şirketi Wood Mackenzie, Çin'in başı çektiği Asya Pasifik Bölgesi’nde fotovoltaik (PV) kapasitesinin 2030 yılına kadar üç kat artarak 1.500 GW'a ulaşmasını bekliyor.

Asya Pasifik'teki en büyük 10 güneş enerjisi pazarında 2030 yılına kadar eklenen toplam elektrik kapasitesinde güneş enerjisinin payının yüzde 51 olması bekleniyor.

WoodMac danışmanı Xin Zhang, bölgede yeni politikalarla pazar engellerinin aşıldığını belirterek, Asya Pasifik'in elektrik üretiminde güneş enerjisinin payının 2020'de %4'ten 2030'da %10'a çıkacağını kaydetti.

ÇİN 619 BİN MW GÜNEŞ KURULUMU YAPACAK

Çin'in 2030 yılına kadar 619 GW güneş kurulumu yapması bekleniyor. Avustralya'nın enerji bileşiminde güneşin payının %20'nin üzerine çıkarak bölgenin en yüksek payına sahip olması beklenirken,  onu yüzde 15 pay ile Vietnam’ın ve yüzde 13 pay ile Japonya’nın takip etmesi öngörülüyor.

EN HIZLI BÜYÜYEN GÜNEŞ PAZARI ENDONEZYA

Wood Mackenzie, Endonezya'nın on yıl içinde Asya Pasifik'te en hızlı büyüyen güneş enerjisi pazarı olmasını bekliyor. Günümüzde sadece 300 MW güneş kurulumuna sahip olan ülkenin 2030 yılına kadar 8,500 MW PV kapasitesine ulaşacağı tahmin ediliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler