1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Asya spot LNG fiyatları bu hafta geriledi

Asya spot LNG fiyatları bu hafta geriledi

Asya’daki sıvılaştırılmış doğal gaz fiyatları, ılıman havanın alım faaliyetlerini sınırlaması sebebiyle bu hafta düştü.

Asya spot LNG fiyatları bu hafta geriledi

Enerji Günlüğü - Ilıman hava koşullarının Asya ve Avrupa’daki alım faaliyetlerinin sınırlandırmasından dolayı Asya LNG fiyatlarının gerilediği aktarıldı.

Asya'daki spot sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) fiyatları, ılıman hava koşulları ve Asya ile Avrupa'daki bol stokların alım faaliyetlerini sınırlaması nedeniyle bu hafta geriledi.

Sektör kaynaklarının tahminlerine göre, Kuzeydoğu Asya'ya Aralık teslimatı için ortalama LNG fiyatı bu hafta bir önceki haftaya göre yüzde 7,1 düşüşle milyon İngiliz termal birimi (mmBtu) başına 26 dolar oldu.

FGE danışmanlık şirketinde LNG analisti olan Edmund Siau, "Asya ve Avrupa'daki sıcak hava, mevsimsel ısınma talebinin henüz toparlanmamış olması nedeniyle fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Şu anda hem Asya hem de Avrupa'da stoklar yüksek ve LNG kargoları daha yüksek talep ve fiyat beklentisiyle Avrupa açıklarında yüzdürülüyor" dedi.

“KITA AÇIKLARINDA YÜZER DEPOLAMA GEMİLERİ ARTIYOR”

İndependent Commodity Intelligence Services (ICIS) LNG analisti Alex Froley, "Avrupa'da devam eden ılıman hava talebi azaltıyor. Karadaki depolamayı koruyor ve kıta açıklarında bekleyen yüzer depolama gemilerinin birikmeye devam ettiği anlamına geliyor" dedi.

Froley, kısa vadede fiyatların yumuşak seyretmesi beklense de gelecek yılın ilk çeyreğinde kış havasının daha da soğuması halinde piyasanın tersine dönebileceğini dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Piyasanın kış sonrası için depoları ne kadar kolay doldurabileceği konusunda hala büyük soru işaretleri var. Tüccarlar ayrıca haziran ayından bu yana gündemde olmayan ABD'nin Freeport LNG projesiyle ilgili haberlere de odaklanmış durumda. Hâlâ tesise giren bir besleme gazı yok".

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler