1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Asya ülkeleri güneşle fosil yakıt maliyetinden kurtuldu

Asya ülkeleri güneşle fosil yakıt maliyetinden kurtuldu

7 Asya ülkesi, yılın ilk yarısında güneşten elde ettikleri elektrikle toplam fosil yakıt maliyetlerinin %9’undan tasarruf etti.

Asya ülkeleri güneşle fosil yakıt maliyetinden kurtuldu

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi üretimi 2022’nin ilk altı ayında 7 Asya ülkesinin yaklaşık 34 milyar dolar tutarında potansiyel fosil yakıt maliyetinden kurtulmasını sağladı.

Ember, Enerji ve Temiz Hava Araştırma Merkezi (CREA) ve Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü (IEEFA) tarafından hazırlanan yeni rapor, güneş enerjisi üretiminin yedi Asya ülkesinin sadece 2022 yılının ilk yarısında milyarlarca dolarlık fosil yakıt maliyetinden kaçınmasını sağladığını ortaya koyuyor.

Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Vietnam, Filipinler ve Tayland’da güneş enerjisi üretimi, 2022 yılının sadece ilk altı ayında yaklaşık 34 milyar dolar tutarında potansiyel fosil yakıt maliyetinden kaçınılmasını sağladı. Bu, söz konusu dönemdeki toplam fosil yakıt maliyetlerinin %9'una denk geliyor.

“ASYA’DA GÜNEŞ ENERJİSİ HAKİMİYETİ BEKLENENDEN ERKEN GERÇEKLEŞECEK”

Ember'in Asya Elektrik Analisti Dr. Achmed Shahram Edianto konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Asya ülkeleri, güneş enerjisinin hızlı bir şekilde yaygınlaştırılmasının mümkün olduğunu göstererek, bölgedeki diğer ülkeler için önemli bir örnek teşkil etmiş ve değerli dersler çıkarılmasını sağlamıştır. Güneş enerjisi ve depolama fiyatlarının düşmesi ve potansiyel maliyet tasarruflarının gerçekleşmeye başlamasıyla birlikte, Asya'da güneş enerjisi hakimiyeti artık beklenenden çok daha kısa sürede gerçekleşecek gibi görünüyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler