1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ata: Kalyon Enerji odağına temiz enerjiyi koyuyor

Ata: Kalyon Enerji odağına temiz enerjiyi koyuyor

Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, Türkiye’nin temiz enerji, elektrikli ve hibrit araçlar, temiz su ve karbon emisyonlarını azaltacak yatırımların artışı için yeşil tahvil ihracını teşvik etmeyi amaçladığını kaydetti.

Ata: Kalyon Enerji odağına temiz enerjiyi koyuyor

Enerji Günlüğü - Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, sürdürülebilirlik ve temiz enerjiyi iş stratejilerinin odağına koyduklarını ve yatırımlara devam edeceklerini açıkladı.

Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, Türkiye ve Birleşik Krallık iş birliğinde düzenlenen ‘Yeşil Finansman Konferansı’nda konuştu. Sürdürülebilirlik ve temiz enerjiyi iş stratejilerinin odağına koyduklarını kaydeden Ata, sürdürülebilir yenilenebilir yatırımlarının artmasında yeşil tahvil piyasasının büyük bir potansiyel sunduğunu da belirtti. 

Ata; “Türkiye, temiz enerji, elektrikli ve hibrit araçlar, temiz su ve karbon emisyonlarını azaltacak yatırımların artışı için yeşil tahvil ihracını teşvik etmeyi amaçlıyor. Türkiye için bir diğer güçlü alternatif de çatı üstü güneş enerjisi yatırımları gibi bireysel yenilenebilir yatırımların yaygınlaşmasını desteklemek için finansman ürünleri geliştirmek. Kurumsal işletme ve finansal kurumların bu tür finansman ürünlerine katılarak karbon nötrlük hedeflerine ulaşmak için bu küçük yatırımları desteklemeye istekli olacaklarını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“KALYON KARAPINAR GES AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ”

Türkiye’nin yenilenebilir enerji atılımına katkı sağlamaktan gurur duyduklarını belirten Ata, “Kalyon Enerji olarak; millî bir sorumluluk bilinciyle, ülkemizin yenilebilir enerji alanında gerekli atılımları yapması yönünde Hükümetimizin oluşturduğu politikalara katkı sunmak üzere dev projeler hayata geçiriyoruz. Konya’da kurulan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali de bunlardan biri. Avrupa’nın en büyüğü; dünyanın ise sayılı büyük projeleri arasında yer alan Kalyon Karapınar GES için İngiliz ihracat kredi ajansı (UK Export Finance - UKEF) ile bundan yaklaşık üç ay kadar önce bir finansman iş birliğine de imza atmıştık. Bu aynı zamanda, UKEF’in bugüne kadar güneş enerjisi santrali alanında sağladığı en büyük finansman olma özelliği taşıyor. Diğer yandan proje tamamlandığında, yıllık 2 milyon ton karbon emisyonunu önlemiş olacağız. Bu da hem Kalyon Enerji olarak bizim hem de Türkiye’de hızla yol alan yenilebilir enerji sektörümüz için mutluluk ve gurur verici” dedi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler