1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Atakaş İskenderun’da kömür tesisleri kuracak

Atakaş İskenderun’da kömür tesisleri kuracak

Atakaş Ticaret, Hatay’ın İskenderun ilçesinde ithal kömürler için Kömür Depolama, Eleme ve Paketleme Tesisi ve Kömür Yıkama Ünitesi kuracak. 

Atakaş İskenderun’da kömür tesisleri kuracak

Enerji Günlüğü - Atakaş Ticaret, Hatay’ın İskenderun ilçesinde ithal kömürler için Kömür Depolama, Eleme ve Paketleme Tesisi ve Kömür Yıkama Ünitesi kuracak. 

Hatay İli, İskenderun İlçesinde bulunan II. Organize Sanayi Bölgesi’nde Atakaş Tic. ve Nak. A.Ş. tarafından Kömür Depolama, Eleme ve Paketleme Tesisi ve Kömür Yıkama Ünitesi kurulması planlanıyor. 

26,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak tesiste ısınma amaçlı ve sanayi amaçlı kullanılacak kömür (linyit) satışı yapılacak. Isınma amaçlı ve sanayi amaçlı satışa sunulacak kömürler Rusya, Güney Afrika, Avustralya, Kolombiya gibi ülkelerden getirilecek. Yurt dışından deniz yoluyla gelen ısınma ve sanayi amaçlı kömürler, Atakaş Liman İşletmeleri ve Tic. A.Ş. liman hizmetleri vasıtasıyla kömür nakliye kamyonlarına yüklenerek, tahsis edilen kömür stok sahalarına getirilecek, ısınma ve sanayi amaçlı kömürler olarak eleme yöntemiyle sınıflandırılacak.

Büyüklüğüne göre sınıflandırılacak kömürler; ısınma amaçlı ise 25 ve 40 kg’ lik torbalarla paketleme tesisinde paketlenecek, sanayi amaçlı kömürler ise paketlenmeden yüklenerek üzeri kapalı olarak sevk edilecek. Eleme Tesisinde elenecek malzeme boyutları 0-10 mm, 10-25 mm, 25-60 mm ve 60-100 mm olacak.

İhtiyaç olması durumunda kurulması planlanan Kömür Yıkama Ünitesi ile yurt dışından gelen tüvenan kömürün özgül ağırlık yöntemiyle yıkanarak, safsızlık içeren kömürlerin ve elek altının ayrıştırılması ile kömür zenginleştirme işlemi yapılması amaçlanıyor.

Sahada kömür depolama kapasitesinin 800.000 ton/yıl, Kömür Eleme ve Paketleme Tesislerinin kapasitelerinin 395.000 ton/yıl olması planlanmaktadır. Yıkama-Eleme Ünitesinin kapasitesinin 200.000 ton/yıl olması planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler