1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ataş AŞ’ye ait ATAŞ İletim Hatları tarifesi yenilendi

Ataş AŞ’ye ait ATAŞ İletim Hatları tarifesi yenilendi

Enerji Günlüğü – Ataş Anadolu AŞ’nin Mersin’de bulunan ATAŞ İletim Hatları iletim tarifesi güncellendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)...

Ataş AŞ’ye ait ATAŞ İletim Hatları tarifesi yenilendi

Enerji Günlüğü – Ataş Anadolu AŞ’nin Mersin’de bulunan ATAŞ İletim Hatları iletim tarifesi güncellendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre Ataş Anadolu Tasfiyehanesi AŞ’ye ait Mersin ili, Karaduvar Mevkii, 33020 PK37 Akdeniz, Mersin adresinde bulunan PİL/1347-3/23163 sayılı iletim lisanslı ATAŞ İletim Hatlarına ilişkin iletim tarifesi değiştirildi. 

Buna göre, söz konusu tesiste benzin, motorin, fuel oil ve deniz motorini türleri iletimi yapılabilecek. ATAŞ İletim Hatlrında yükleme ve varış mahalleri veya taşıma mesafesine göre iletim hizmet bedelleri, bundan böyle aşağıdaki gibi olacak. 

Benzin türleri: 6 TL/m3

Motorin türleri: 6 TL/m3

Deniz motorini türleri: 6 TL/m3

Fuel oil türleri: 6 TL/ton.

365 günlük ve daha uzun süreli depolama anlaşmalarında bazı indirimler uygulanacak. 

Hizmet alanın benzin, motorin ve fuel oil türlerinden Ataş AŞ’ye ait Karaduvar ve Nusratiye (Liman) tesislerinde kiraladığı toplam kapasite miktarına göre iletim hizmet fiyatlarına 100.000m3’e kadar kiralama için %13,33 indirim uygulanacak; 100.000m3 ve üzeri kiralamalar için de %57,66 oranında indirim uygulanacak.  

Bir yıldan kısa süreli depolama anlaşmaları kapsamında iletim hizmet bedelinde indirim uygulanmayacak. Ancak hizmet alanın Ataş AŞ ile bir yıldan kısa süreli depolama anlaşması yapması ve iletim hizmeti alarak Ataş Karaduvar Tesisinden komşu bir tesise veya komşu bir tesisten Ataş Karaduvar Tesisine transit motorin transferlerinde %75 indirim uygulanacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler