1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ataseven: Rüzgarda öngörülebilirlikten uzaklaşmak en önemli sorun

Ataseven: Rüzgarda öngörülebilirlikten uzaklaşmak en önemli sorun

Enerji Günlüğü - TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, rüzgar enerjisi sektörü olarak en önemli sorunlarının öngörülebilir bir sektör olmaktan...

Ataseven: Rüzgarda öngörülebilirlikten uzaklaşmak en önemli sorun

Enerji Günlüğü - TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, rüzgar enerjisi sektörü olarak en önemli sorunlarının öngörülebilir bir sektör olmaktan uzaklaşmak olduğunu söyledi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından 23 Mayıs’ta düzenlenen sektör toplantısında konuşan TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, en önemli sorunlarının öngörülebilir bir sektör olmaktan uzaklaşmak olduğunu belirterek, 2020 yılı sonrası belirsizliklerin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

2015 yılında alınan 3.000 MW’lık başvuruların sonuçlandırılmasını beklediklerini, inşaa halinde olan santrallerin 861 MW’a kadar gerilediğini ve bu yüzden yeni projelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Ataseven, ilave kapasite artış taleplerinin sonuçlanması ve 2020 yılı sonrasında YEKDEM mekanizmasının netleştirilmesi gerektiğini iletti.

Ayrıca elde edilen tecrübe ve birikimlerin Afrika ülkelerine götürülmesi amacıyla öncülük edilmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler