1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ateş: Fosil yakıt vergi teşviklerinde reform yapılmalı

Ateş: Fosil yakıt vergi teşviklerinde reform yapılmalı

Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Leyla Ateş, fosil yakıt vergi teşviklerinde reform yapılması gerektiğini söyledi. 

Ateş: Fosil yakıt vergi teşviklerinde reform yapılmalı

Enerji Günlüğü - Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Leyla Ateş, fosil yakıt vergi teşviklerinde reform yapılması gerektiğini söyledi. 

Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Leyla Ateş, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 27. Dönem TBMM ve Çevre Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, “Fosil Yakıt Vergi Teşviklerinde Reform yapılmalı. Bu ülke bütçesinde önemli bir alan açacaktır” dedi. 

COVID-19 Sonrası Çevre Politikalarında Reform İhtiyacı ve Türkiye konulu değerlendirmesinde, ABD’de yayımlanan vergi harcamaları raporlarında ülkenin enerji vergi teşviklerine çok detaylı şekilde yer verildiğine değinen Prof. Dr. Ateş, buna karşılık Türkiye’de enerji vergi harcamalarına ilişkin spesifik bir sınıflandırma bulunmadığı gibi 2018 sonrası vergi harcamaları raporlarının yayımlanmadığını kaydetti. Ateş konuşmasını “Fosil Yakıtlar Vergi Reformu ülkemiz açısından ciddi şekilde ele alınıp, irdelenmelidir” sözleriyle tamamladı.

“DÜNYA ÇEVRESEL FELAKETE SÜRÜKLENDİ”

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ise, video yoluyla aktarılan açılış konuşmasında küresel ısınma ile birlikte dünyanın çevresel felakete sürüklendiğini vurguladı. Altınbaş Üniversitesi’nde çevre konusunda akademik çalışmalar yapıldığını belirten Erhan, “Milletin sesi olan parlamento ve çevre konusunun bütün bileşenleri ile üniversite olarak iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler