1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Atık yağ kullanımına ek belge istemi

Atık yağ kullanımına ek belge istemi

Enerji Günlüğü - Atık yağlardan geri kazanılmış baz yağların hammadde olarak kullanılacağı tesisler için yapılan madeni yağ lisansı başvurularında...

Atık yağ kullanımına ek belge istemi

Enerji Günlüğü - Atık yağlardan geri kazanılmış baz yağların hammadde olarak kullanılacağı tesisler için yapılan madeni yağ lisansı başvurularında TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi verilmesi gerekecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun 29/05/2015 tarihli 'Petrol Piyasasında Lisans Başvuru Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı’ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Atık yağlardan geri kazanılmış baz yağların hammadde olarak kullanılacağı tesisler için yapılan madeni yağ lisansı başvurularında, başvuruya konu tesisin TS 13541 İş Yerleri - Atık Yağ Rafinasyon ve Rejenerasyon Tesisleri - Genel Kurallar standardına uygun olduğunu gösteren TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi aranacak.

TADİL BAŞVURULARINDA ÇEVRE HASSASİYETİ GÖZETİLECEK

Ayrıca, EPDK'nın 'Petrol Piyasasında Lisans Tadili Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı'na göre, Madeni yağ üretim tesisinde atık yağlardan geri kazanılmış baz yağlar hammadde olarak kullanılacak ise ek olaraktesisin TS 13541 İş Yerleri - Atık Yağ Rafinasyon ve Rejenerasyon Tesisleri - Genel Kurallar standardına uygun olduğunu gösteren TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınmış Çevre İzin ve Lisans Belgesi aranacak.

Önceki ve Sonraki Haberler