1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Atık yağdan madeni yağ üretimine kolaylık

Atık yağdan madeni yağ üretimine kolaylık

Enerji Günlüğü - Madeni yağ lisansı sahipleri, atık madeni yağdan baz yağı üretebilecek ve bunu madeni yağ üretiminde kullanabilecek.Enerji Piyasası...

Atık yağdan madeni yağ üretimine kolaylık

Enerji Günlüğü - Madeni yağ lisansı sahipleri, atık madeni yağdan baz yağı üretebilecek ve bunu madeni yağ üretiminde kullanabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) atık madeni yağ mevzuatında değişiklik yapmaya hazırlanıyor. EPDK, konuya ilişkin bir yönetmelik ve bir de Kurul kararı değişikliği taslağını sektörün görüşüne açtı. Taslaklar, atık madeni yağdan baz yağı üretiminin madeni yağ lisansı altında alt başlık kapsamına alınmasını düzenliyor.

Değişiklik taslakları şunlar:

- Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı

- 31/05/2011 tarihli ve 3242/2 sayılı Petrol Piyasasında Lisans Başvurusu Açıklamaları Hakkında Kurul Kararı ile 31/05/2011 tarihli ve 3242/3 sayılı Petrol Piyasasında Lisans Tadili Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı Taslağı

Konuya ilişkin görüşlerin en geç 23 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar [email protected] adresine ve yazılı olarak Kuruma ekli görüş değerlendirme formu kullanılarak gönderilebileceği belirtildi.

Taslaklar kabul edilirse, madeni yağ lisansı sahipleri, atık madeni yağdan baz yağı üretimini, kendi lisansları altında yürütebilecek. Ayrıca, madeni yağ üreticileri, lisanslarına ekletmek kaydıyla, atık yağdan ürettikleri baz yağını, madeni yağ üretiminde de kullanabilecek.

...

Önceki ve Sonraki Haberler