1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Atıksa Bursa’da atıklardan yakıt üretecek

Atıksa Bursa’da atıklardan yakıt üretecek

Atıksa, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde kuracağı tesiste tehlikeli ve tehlikesiz atıkları geri dönüştürecek ve yılda 250 bin ton Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) üretecek.

Atıksa Bursa’da atıklardan yakıt üretecek

Enerji Günlüğü - Atıksa, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde kuracağı tesiste tehlikeli ve tehlikesiz atıkları geri dönüştürecek ve yılda 250 bin ton Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) üretecek.

Bursa İli, Nilüfer İlçesinde, Atıksa Entegre Atık Yönetimi Tic. Ltd. Şti.  tarafından “Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY), Atık Ara Depolama, Tehlikeli ve Özel İşleme Tabi Atıkların Fiziksel Yöntemle Geri Kazanımı Tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. Tesiste fiziksel ayırma-kesme- kırma-parçalama ve atık ara depolama yöntemlerinin kullanılacak.

4 milyon lirayı aşan bir yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında, yaklaşık 2700 metrekarelik alanda kurulacak tesiste yılda 250 bin ton Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) üretilecek. AYT, yakıt olarak değerlendirilmek üzere çimento fabrikalarına satılacak. Ayrıca tesiste yılda 250 bin ton tehlikeli atık geri kazanılırken, yılda 50 bin ton tehlikesiz atık ve amabalaj atığı toplanıp geri kazanılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler