1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Atina'da Doğu Akdeniz enerjisi değerlendirilecek

Atina'da Doğu Akdeniz enerjisi değerlendirilecek

Enerji Günlüğü - Doğu Akdeniz gazı ekseninde bölge ülke ilişkileri ve olası gelişmeler 2017 Atina Enerji Forumu'nda ele alınacak.1-2 Şubat 2017 tarihleri...

Atina'da Doğu Akdeniz enerjisi değerlendirilecek

Enerji Günlüğü - Doğu Akdeniz gazı ekseninde bölge ülke ilişkileri ve olası gelişmeler 2017 Atina Enerji Forumu'nda ele alınacak.

1-2 Şubat 2017 tarihleri arasında Yunanistan'ın başkenti Atina'da enerji güvenliğindeki zorluklar ve stratejik fırsatların ele alınacağı 2017 Atina Enerji Forumu yapılacak. Forumda, Doğu Akdeniz bölgesinde devam eden anlaşmazlık ve sorunlara rağmen bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerin geleceği zengin doğalgaz ve petrol rezervleri ekseninde ele alınacak. 

Mısır Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (EEZ) devasa Zohr gaz sahasının beklenmedik şekilde keşfedilmesi, bölgedeki jeopolitik sorunların devam etmesine rağmen, uluslararası petrol ve gaz endüstrisinin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbonların potansiyel gelişimine gösterdiği ilgiyi yeniden canlandırdı. 

Atina Hilton Otel'de gerçekleştirilecek Foruma bölge ülkelerinden üst düzey siyasi temsilciler ile sektör temsilcileri, akademisyen ve uzmanlar katılacak. 

FORUMDA YANIT ARANACAK SORULAR

Bu çerçevede gelişen Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan arasındaki enerji bağlantılarının ne gibi etkileri olabilir? 

Yunanistan, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki Gaz ve Petrol konusundaki son gelişmeler neler? 

Enerji güvenliği ve çeşitliliğinin dış politika gündeminin en önemli maddesi olmaya devam ettiği AB, güvenilir alternatif kaynak tedariği kaynakları bulmanın zor olduğu Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki durumu da düşünürsek bölgenin önemi ne olabilir? 

İran'ın yaptırımların hafifletilmesi ardından petrol sektörünün önemli bir oyuncusu haline gelmesine piyasalar nasıl bir tepki verecek?

Yeniden doğan Türk Akımı'nda Yunanistan bağlantısı mümkün mü? Başka hangi projeler üzerinde çalışılıyor?

Yunan enerji piyasasındaki reform, elektrik sektörünün yeniden yapılandırılması veya gaz sektöründeki özelleştirmelerle nasıl ilerliyor? Neler değişiti ve önümüzdeki aylarda neler değişecek?

Önceki ve Sonraki Haberler