1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ATO doğalgaz hat sorunlarının çözümü için arabulucu olacak

ATO doğalgaz hat sorunlarının çözümü için arabulucu olacak

Enerji Günlüğü - ATO, doğalgaz servis hattı bağlantı sorunlarının çözümü için Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi ile oda üyesi firmalar...

ATO doğalgaz hat sorunlarının çözümü için arabulucu olacak

Enerji Günlüğü - ATO, doğalgaz servis hattı bağlantı sorunlarının çözümü için Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi ile oda üyesi firmalar arasında arabuluculuk rolü üstlendi.

Ankara’da ticari yaşamın ve Ankaralı tüccarın gelişimi için projeler üreten Ankara Ticaret Odası (ATO), doğalgaz servis hattı bağlantı sorunlarının çözümü için Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi ile oda üyesi firmalar arasında arabuluculuk rolü üstlendi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi yetkilileri üyelerimizin sorunlarını bir ay içinde çözeceklerine dair bize söz verdiler” dedi.

ATO Başkanı Bezci yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Ticaret Odası’na, üye firmalardan,Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi hizmetlerine ilişkin çok sayıda talep ve şikayet geldiğini hatırlattı. Bu şikâyetler üzerine Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun ile bir kez, Şirket Genel Müdürü Mustafa Kurnaz ile de bir kez olmak üzere iki kez toplantı yaptıklarını bildiren Bezci, “Her iki toplantıda da ATO üyelerinin doğalgaz konusunda yaşadıkları sorunlar tek tek ele alındı” dedi.

ATO üyelerinin, yeni abonelik işlemlerinin uzun zaman alması, doğalgaz projelerinin yenilenmesi zorunluluğunun küçük esnafa büyük maddi yük getirmesi, kartlı sayaçtan faturalı sayaca geçilmesi sırasında kalibrasyonun tutmaması ve doğalgaz servis hattı bağlanması başta olmak üzere pek çok konuda sorunlarını aktardığını anlatan Bezci, “Bu toplantıların ikincisinde Başkent doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, sorunları bir ay içinde çözmek konusunda söz verdi” dedi.

Bezci, özellikle doğalgaz servis bağlantı sorunları konusunda 5 bine yakın şikâyet bulunduğunu belirterek, “Bu sorunların şirket yetkililerine iletilmesi için internet sitemizde matbu bir form oluşturduk. İsteyen üyelerimizwww.atonet.org.tr/yeni/files/dogalgaz_dilekce.doc adresinden indirilecek formu doldurularak, odamızı[email protected] elekronik posta adresi ile 0 312 201 82 86 numaralı faksına gönderilebilir. Konuyla ilgili gazetelere ilan vererek duyuru da yaptık. Bir hafta boyunca doğalgaz sorunlarına ilişkin dilekçeleri toplayarak şirket yetkililerine ileteceğiz” diye konuştu.

Bezci, Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi yetkililerinin sorun çözme konusunda yapıcı bir yaklaşım sergilediklerini de kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler