1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aves, Mersin’in atık yağlarından biyodizel üretecek

Aves, Mersin’in atık yağlarından biyodizel üretecek

Mersin’in Akdeniz ilçesinde 150 ton/gün kapasiteli atık yağ geri kazanımı faaliyeti kapsamında bitkisel atık yağ nötralizasyon tesisi ve 15 ton/gün kapasiteli gliserin saflaştırma tesisi kurulacak.

Aves, Mersin’in atık yağlarından biyodizel üretecek

Enerji Günlüğü - Aves Enerji, 81 milyon TL yatırımla Mersin’de atık yağdan biyodizel üretimi, gliserin saflaştırma tesisi ve soap stock ve tank dibi tortusundan asit yağı geri kazanım tesisi kuracak.

Mersin İli, Akdeniz İlçesinde Aves Enerji Yağ ve Gıda San. A.Ş. tarafından “Bitkisel Atık Yağların Nötralizasyonu, Geri Kazanımı, Biyodizel Üretimi, Gliserin Saflaştırma ve Asit Yağ Üretimi” faaliyeti planlanıyor. Proje için şirket 81 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yapacak. 

Mevcut durumda şirket, 400 ton/gün yağlı tohum işlenerek ham yağ ve 200 ton/gün rafine edilmiş bitkisel yağ üretiyor. Proje ile 9.343 m2’lik alanda 150 ton/gün kapasiteli atık yağ geri kazanımı faaliyeti kapsamında bitkisel atık yağ nötralizasyon tesisi ve 15 ton/gün kapasiteli gliserin saflaştırma tesisi kurulması planlanıyor. Bu amaçla 1.000 m3’ lük 3 adet biyodizel tankı, 1.000 m3’ lük 2 adet nötr yağ tankı kurulacak.

Ayrıca tesiste rafineri ünitesinin bir kolu olan ve rafinasyon sırasında ortaya çıkan ve firma bünyesi dışında piyasadan kabul edilecek olan soapstok & tank dibi tortuların asit yağa dönüştürülmesi faaliyetlerinin gerçekleştirildiği 50 ton /gün kapasiteli asit yağ üretimi planlanıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler