1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa 2050 yılına kadar ilk “iklim-nötr” anakarası olacak

Avrupa 2050 yılına kadar ilk “iklim-nötr” anakarası olacak

AB, yalnızca karbon salımlarına odaklanmaktansa 2050 yılına kadar gezegendeki tüm insan etkisini nötrlemeyi amaçlayan “İklim Yasasını” onayladı.

Avrupa 2050 yılına kadar ilk “iklim-nötr” anakarası olacak

Enerji Günlüğü - AB, yalnızca karbon salımlarına odaklanmaktansa 2050 yılına kadar gezegendeki tüm insan etkisini nötrlemeyi amaçlayan “İklim Yasasını” onayladı.

Avrupa Birliği'ni 2050 yılına kadar "iklim-nötr" yapmayı amaçlayan tasarı yasalaştı. Avrupa Komisyonu, AB’nin 2050 net sıfır emisyon hedefini yasal olarak bağlayıcı kılacak “İklim Yasasını” onayladı. Yasanın 27 üye üye devletin onayını da alması gerekiyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AB’yi 2050 yılına kadar dünyanın ilk iklim nötr anakarası yapmak adına harekete geçtiklerini belirterek, yasanın Avrupa endüstrisine ve yatırımcılara öngörülebilirlik ve şeffaflık sağladığını kaydetti. Leyen ayrıca yasanın AB’nin yeşil kalkınma stratejisine yön verdiğini ve dönüşümün kademeli ve adil olacağını da garanti ettiğini ifade etti. 

YASA YETERLİ BULUNMADI

Taslak yasada yer alan 2050’den sonra sera gazlarının tamamının atmosferden çekilmesi hedefinin yasaya dahil edilmemesi bazı sivil toplum kuruluşlarının eleştirilerine neden oldu. Greenpeace ve WWF'ten yapılan açıklamalarda yasanın yeterli bulunmadığı belirtildi. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler