1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa Birlği`nden Gazprom`a rekabet ihlali davası

Avrupa Birlği`nden Gazprom`a rekabet ihlali davası

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği’nin rekabet kurulu Rus doğal gaz devi Gazprom’a dava açmaya hazırlanıyor. Gazprom'un suçlu bulunması halinde...

Avrupa Birlği`nden Gazprom`a rekabet ihlali davası

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği’nin rekabet kurulu Rus doğal gaz devi Gazprom’a dava açmaya hazırlanıyor. Gazprom'un suçlu bulunması halinde verilecek cezanın 10 milyar Euro'yu bulabileceği ileri sürülüyor. 

Euronews'in haberine göre Avrupa Komisyonu’nun Rekabetten Sorumlu Üyesi Joaquin Almunia Litvanyanın başkenti Vilnius’ta yaptığı açıklamada, Rus doğalgaz devi Gazprom'la ilgili atılacak adımların zamanlamasını açıklamak için erken olduğunu söyledi. Ancak Almunia, bu konuda Gazprom'a yönelik bir cezanın gündeme gelebileceğini belirtti.

10 MİLYOR EURO'YA KADAR CEZA

Avrupa Komisyonu bir yıldan uzun bir süre önce Rus şirketin Orta ve Doğu Avrupa’daki bazı ofislerini basarak soruşturma başlatmıştı. Rekabet kurulu Gazprom’un serbest gaz akışı engelleyerek ve fiyatları petrole endeksleyerek rekabet kurallarını ihlal etmiş olabileceğini belirtiyor.Suçlu bulunması halinde Gazprom yıllık gelirinin yüzde onu olan 10 milyar Euro'ya kadar ceza alabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler