1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa Birliği, tüketmediği İran gazını da yasakladı

Avrupa Birliği, tüketmediği İran gazını da yasakladı

Enerji Günlüğü - 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren İran'dan petrol alımına ambargo koyan Avrupa Birliği, şimdi aynı şeyi İran doğalgazı için yapıyor....

Avrupa Birliği, tüketmediği İran gazını da yasakladı

Enerji Günlüğü - 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren İran'dan petrol alımına ambargo koyan Avrupa Birliği, şimdi aynı şeyi İran doğalgazı için yapıyor. AB Dışişleri Bakanları, İran'dan doğalgaz ithalini yasakladı.
Lüksemburg'da toplanan AB dışişleri bakanlarının bu yasak kararı, başka konulardaki yasaklarla birlikte alındı. İran'a yönelik ek yaptırım kararları, nükleer faaliyetlerde ya da balistik füzelerde kullanılan grafit, alüminyum ve çelik gibi metaller ve endüstriyel yazılımların ithalatını da durduruyor. Bu çerçevede İran hükümetine önemli finansman sağladığı belirtilen 34 şirket ve kuruluşun AB'deki mal varlıkları da donduruldu.
İnsani ihtiyaçlar hariç Avrupalı finans kuruluşlarının İran bankalarıyla tüm işlemlerini de yasak kapsamına alındı. İran Merkez Bankası'na yönelik kısıtlamalar da genişletildi.
Yeni yasaklama kararları, Avrupalı deniz taşımacılığı şirketlerini de vuracak. AB ülkeleri bandıralı tankerlerin İran için petrol ve petrol ürünü taşımaları ve AB şirketlerinin gemi inşa sektöründe İran'la iş yapmaları da engellendi. İran'ın halihazırda AB'ye doğalgaz ihracatı bulunmuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler