1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa borsasında karbon izni satışları başlıyor

Avrupa borsasında karbon izni satışları başlıyor

Avrupa Enerji Borsası (EEX), Almanya'nın ulusal emisyon sistemi üzerinden karbon izinleri satışına 5 Ekim'de başlayacak. 

Avrupa borsasında karbon izni satışları başlıyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Enerji Borsası (EEX), Almanya'nın ulusal emisyon sistemi üzerinden karbon izinleri satışına 5 Ekim'de başlayacak. 

Avrupa Emisyon Ticaret Sistemi’ne başlıyor. Almanya üzerinden karbon izinleri satışına 5 Ekim’de başlayacak olan Avrupa Enerji Borsası (EEX), Emisyon Ticaret Sistemi’nden elde edeceği geliri yenilenebilir enerjinin desteklenmesi için perakende elektrik satış fiyatına uygulanan vergilerin sınırlı tutulmasında ve artan seyahat maliyetlerinin telafi edilmesinde kullanacak. EEX’de seanslar haftada iki gün, Salı ve Perşembe, Orta Avrupa saati ile 09.30-15.30 arasında yapılacak.  

ALMANYA 7,4 MİLYAR EURO GELİR BEKLİYOR

Almanya, kendi ulusal emisyon ticaret sistemi EHS'yi bu yılın başında devreye almıştı. Almanya'nın emisyon ticaret sistemi karbon dioksit (CO2) salım fiyatını benzin, motorin, ısınma yakıtı, kömür ve gaz fiyatının üzerine ekliyor. İlk etapta 25 euro/ton olarak belirlenen sabit fiyattan Alman hükümetinin bu yıl 7,4 milyar euro gelir elde etmesi bekleniyor. Fiyat, 2050 yılına kadar kademeli olarak 55 euro seviyesine çıkarılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler