1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa çevre dostu teknoloji yatırımlarına desteğe devam ediyor

Avrupa çevre dostu teknoloji yatırımlarına desteğe devam ediyor

AB, üye ülkelerde çevre dostu teknolojilere yatırım yapacak şirketlere 4 milyar euro tutarında yapılacak mali desteğe onay verdi.

Avrupa çevre dostu teknoloji yatırımlarına desteğe devam ediyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), 2050 yılına kadar çevre kirliliğini önleme adına sıfır gaz emisyonu hedefi kapsamında çevre dostu teknoloji yatırımlarını arttırmak için önemli bir karar aldı. Birlik, çevre dostu teknolojilerle ekipman üretimine 4 milyar euro tutarında mali desteğe onay verdi.

Öncelik, Çin ile rekabet içinde bulunan elektrikli otomobillere batarya üretecek tesisler, ısı pompaları ve güneş panelleri üreten yeni fabrikalara verilecek.

ALMANYA VE FRANSA’NIN DESTEĞİNE ONAY

AB’nin onay verdiği destekler arasında İsveçli şirket Northvolt'un Almanya'nın Heide kentinde elektrikli araçlar için kuracağı batarya üretim tesisi için Almanya'nın şirkete 902 milyon euro yardım da belirtiliyor.

Yine Fransa'daki çok sayıda çevre dostu teknoloji fabrikası ise AB’nin onayladığı devlet yardımından 2,5 milyar euro destek alacak.

Birlik üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler