1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa elektrik sektörü sürdürülebilir üretimde ana rol oynuyor

Avrupa elektrik sektörü sürdürülebilir üretimde ana rol oynuyor

Enerji Günlüğü - Avrupa elektrik endüstrisinin daha sürdürülebilir bir enerji üretimine geçişte sorumluluklarının bilincinde olduğu ve bu konuda ana...

Avrupa elektrik sektörü sürdürülebilir üretimde ana rol oynuyor

Enerji Günlüğü - Avrupa elektrik endüstrisinin daha sürdürülebilir bir enerji üretimine geçişte sorumluluklarının bilincinde olduğu ve bu konuda ana rolü oynayacağı kaydedildi. 

EURELECTRIC, BM İklim Değişikliği İcra Sekreteri Patricia Espinosa'ya gönderdiği bir mektupta, bölgenin enerji şirketlerinin hem Avrupa ekonomisi rekabetinin hem de karbon nötr enerjiyle desteklenen güvenilirliğinin bir parçası olamayı planladıklarını belirtti.

EURELECTRIC Genel Sekreteri Kristian Ruby, şirketlerin sorumlulukları konusunda bilinçli olduklarını ve temiz enerji geçişini hızlandırmaya ve Paris iklim hedeflerine ulaşmaya yardımcı olduklarını söyledi. Ruby, "Enerji sistemini daha duyarlı, esnek ve verimli hale getirmek için değiştireceğiz. Bunun için inovasyona yatırım yapmalı ve yeni teknolojiler geliştirmeliyiz. Ayrıca, politika yapıcıları ve paydaşları önemi ve daha iklim dostu bir elektrik geçişine yatırım yapmaya çağırıyoruz "dedi.

AB, 2020 yılı enerji bileşiminde yüzde 20 oranında yenilenebilir enerji hedefliyor. Avrupa Çevre Ajansı'nın son verilerine göre, yeşil enerji, 2015 yılında toplam elektrik üretiminin % 16.7'sini ve nihai elektrik tüketiminin % 28'ini oluşturuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler