1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa emisyonlarını ilk çeyrekte azalttı

Avrupa emisyonlarını ilk çeyrekte azalttı

Avrupa yılın ilk çeyreğinde atmosfere karbon salımını bir önceki yıla göre yaklaşık %3 azaltırken, en fazla emisyon azaltımını %15,2 ile Bulgaristan kaydetti. 

Avrupa emisyonlarını ilk çeyrekte azalttı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde sera gazı emisyonları bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 3 azaldı.

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi Eurostat verilerine göre, AB ülkelerinde sera gazı emisyonları 2023 yılının Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %2,9 azalarak 969 milyon tondan 941 milyon tona geriledi. 

Sera gazı emisyonunun en yüksek olduğu sektörler ise %24 ile hanehalkı, %20 ile imalat, %19 ile elektrik ve gaz, %13 ile tarım ve %10 ile nakliye ve depolama oldu. 

Veriler, dokuz ekonomik sektörden beşinde geçen yılın aynı dönemine göre ilk çeyrek emisyonlarında düşüş olduğunu ve en büyük düşüşün %12,3 ile elektrik ve gaz arzında olduğunu gösterdi. Öte yandan nakliye ve depolama %7,2 gibi önemli bir artış gösterdi.

EN FAZLA EMİSYON AZALIŞI BULGARİSTAN’DA 

Karbon salımında en fazla düşüş yaşanan ülkeler %15,2 ile Bulgaristan, %14,7 ile Estonya ve %9,6 ile Slovenya oldu.

Öte yandan, karbon emisyonunda en fazla artış yaşanan ülkeler ise %9,1 ile İrlanda, %7,5 ile Letonya, %1,9 ile Slovakya, %1,7 ile Danimarka, %1,6 ile İsveç ve %0,3 ile Finlandiya oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler