1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa enerji güvenliğinde LNG`ye ağırlık verecek

Avrupa enerji güvenliğinde LNG`ye ağırlık verecek

Enerji Günlüğü - AB'nin enerji stratejisinde LNG'ye daha fazla yer ayırarak daha çekici bir piyasa haline getirebileceği ifade edildi.AB Enerji Komiseri Miguel...

Avrupa enerji güvenliğinde LNG`ye ağırlık verecek

Enerji Günlüğü - AB'nin enerji stratejisinde LNG'ye daha fazla yer ayırarak daha çekici bir piyasa haline getirebileceği ifade edildi.

AB Enerji Komiseri Miguel Arias Canete İrlanda'nın başkenti Dublin'de Gaz Altyapı Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Avrupa'nın enerji garanti stratejilerinin merkezi unsuru olarak LNG'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Canete, AB'nin 2016 yılının başlarında açıklayacağı yeni enerji stratejisinde çeşitlendirmeye kesinlikle ihtiyaç olduğunu ve arz, enerji kaynakları ve rotaları çeşitlendirmek zorunda olduklarını ifade etti.

Avrupa'nın LNG ithalatının 2011-2014 yılları arasındaneredeyse durduğuna dikkat çeken Canete, AB'nin Asya ülkelerinin ihtiyaç duymadıkları veya istemedikleri ürünleri alan bir hurda piyasası haline geldiğini ifade etti.

BORU HATLARI HER DERDE DEVA DEĞİL

İnşa edilen ve edilmekte olan boru hatlarının Avrupa enerji piyasası için her derde deva olmadığını belirten Canete, LNG ithalatının ajandaya geri dönmesi gerektiğini ifade etti. Bu çerçevede ABD ile LNG ticareti konusunda henüz izin çıkmadığını ama AB'nin Cezayir, Nijerya ve Katar ile bu konuda ilişkilerini geliştirme planları olduğunu sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler