1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa enerji piyasaları birleşti

Avrupa enerji piyasaları birleşti

Enerji Günlüğü - Avrupa’da İngiltere'den Finlandiya'ya 15 ülkenin enerji piyasası birleşti. Amaç, sınırötesi eneriji akışlarının daha sağlıklı...

Avrupa enerji piyasaları birleşti

Enerji Günlüğü - Avrupa’da İngiltere'den Finlandiya'ya 15 ülkenin enerji piyasası birleşti. Amaç, sınırötesi eneriji akışlarının daha sağlıklı kontrol edilmesi. ACER'e yeni üyeler de yolda. 

15 ülkenin elektrik dağıtım şebekesi operatörleri ve enerji borsaları enerji fiyatını belirlemek için tek bir ihale yapacaklar. Birleşen 15 ülke, Avrupa elektrik arzının yüzde 75'ini karşılıyorlar. 

PİYASALAR ACER ALTINDA BİRLEŞTİ

Bu birleşme ile Avrupa ülkeleri arasında fiyat farlılıklarının, sınır ötesi enerji akışlarının Avrupa Enerji Regülatörleri Ajansı (ACER) tarafın daha iyi kontrol edilmesi sağlanacak. ACER altında enerji piyasalarını birleştiren ülkeler Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Fransa, Almanya, Danimarka, İngiltere, Finlandiya, İsveç, Avusturya, Polonya, Estonya, Letonya, Litvanya ve Norveç. 

Birleşen bu 15 enerji piyasasına İspanya ve Portekiz Mayıs ayında katılacaklar. İtalya, Slovenya ve Yunanistan'ın ise 2014 sonunda katılmaları bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler