1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa enerji tüketimini yüzde 12 azaltacak

Avrupa enerji tüketimini yüzde 12 azaltacak

Avrupa, kademeli enerji tasarrufu önlemleri ile önümüzdeki yedi yıl içinde enerji tüketimini yüzde 11,7 azaltmayı hedefliyor.

Avrupa enerji tüketimini yüzde 12 azaltacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler 2030 yılına kadar enerji tüketimini yaklaşık yüzde 12 azaltacak.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ve Avrupa Parlamentosu (AP) arasında enerji verimliliği yönetmeliği konusunda gerçekleştirilen müzakerelerde anlaşmaya varıldı. AB Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2030 yılına kadar AB genelinde nihai enerji tüketimi yüzde 11,7 azaltılacak. Bu limit, üye ülkeler için toplu biçimde bağlayıcı olacak. Ayrıca hedefe ulaşabilmeleri için üye ülkelere bazı esneklikler sağlanacak.

ENERJİ TASARRUFU KADEMELİ ARTTIRILACAK

Nihai enerji tüketimi için yıllık enerji tasarrufu hedefi 2024'ten 2030'a kadar kademeli olarak artırılacak. Üye ülkeler, bu dönemde nihai enerji tüketimlerinde yıllık ortalama yüzde 1,49 tasarruf sağlayacak. Yıllık tasarruf oranı 2030 bitiminde yüzde 1,9'a ulaşacak.

ENERJİ TASARRUFUNDA KAMU ÖRNEK OLACAK

Enerji tasarrufunda kamu sektörü örnek davranış sergileyecek. AB ülkelerinde her yıl kamu kurumlarına ait binaların toplam yüz ölçümlerinin en az yüzde 3'ünün restore edilmesi gerekecek. Yeni kurallar AP ve üye ülkelerin resmen onaylaması ardından yürürlüğe girecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler