1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa enerji verimliliğinde sınıfta kaldı

Avrupa enerji verimliliğinde sınıfta kaldı

Enerji Günlüğü - AB, AB Enerji Verimliliği Direktifini iç hukuka uyarlamaması nedeniyle Macaristan'ı Adalet Divanı'na sevk ederken, diğer 26 üye ülke...

Avrupa enerji verimliliğinde sınıfta kaldı

Enerji Günlüğü - AB, AB Enerji Verimliliği Direktifini iç hukuka uyarlamaması nedeniyle Macaristan'ı Adalet Divanı'na sevk ederken, diğer 26 üye ülke için de farklı prosedürler uyguladı.

Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Macaristan'ı AB Enerji Verimliliği Direktifini 2014'e kadar iç hukuka uyarlamaması nedeniyle günlük 15 bin 444 Euro ceza ödemesi talebiyle Adalet Divanı'na sevk ettiğini bildirdi. Malta dışında diğer 26 üye ülke için de ihlal prosedürleri uygulanıyor.

Bu cezanın miktarının, ihlalin süresi ve ciddiyeti göz önünde bulundurularak belirlendiği belirtilen açıklamada, diğer 26 üye ülkenin de bu direktifi nasıl iç hukuka aktaracaklarını Haziran 2014'e kadar Komisyon'a bildirmedikleri ve bu nedenle bu ülkelere ihlal prosedürleri uygulandığı ifade edidi.

İhlal prosedürleri, üye ülkelerin uyumunu teşvik etmek için Adalet Divanı'nda dava açılmadan ve ceza kesilmeden önce bazı adımlardan geçiyor. Bu üç adım, resmi bildirim mektubu, gerekçeli görüş ve Adalet Divanı'na sevkten oluşuyor. Direktifin iç hukuka uyarlanmaması sebebiyle Adalet Divanı'na sevk edilen tek ülke Macaristan oldu.

SADECE MALTA SINAVI GEÇTİ

İtalya, Malta, Kıbrıs ve İsveç, kuralları 5 Haziran 2014 tarihine kadar tamamen iç hukuka geçirdiğini söylerken, beş ülke de belirlenen tarihten sonra uyum sağladıklarını duyurdu. Ancak AB yürütme organının sınavını yalnızca Malta'nın geçtiği görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler