1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa EV şarj istasyonlarının üçte biri Hollanda’da

Avrupa EV şarj istasyonlarının üçte biri Hollanda’da

75 bin adet elektrikli araç şarj istasyonuna sahip olan Hollanda Avrupa’daki toplam istasyonların yaklaşık üçte birine sahip. 

Avrupa EV şarj istasyonlarının üçte biri Hollanda’da

Enerji Günlüğü - 75 bin adet elektrikli araç şarj istasyonuna sahip olan Hollanda Avrupa’daki toplam istasyonların yaklaşık üçte birine sahip. 

Elektrikli araç şarj istasyon sayısında Hollanda Avrupa lideri konumunda. Elektrikli Araç Üreticileri Birliği verilerine göre Hollanda Avrupa elektrikli araç şarj noktalarının yüzde 30’una sahip. 75.000 istasyondan oluşan bir elektrikli araç şarj ağı sayesinde, Tesla ve diğer elektrikli araçlar Hollanda’da neredeyse her sokak köşesinde görülebiliyor. Hollanda neredeyse tüm AB şarj ünitesi toplamının üçte birine sahip. Ayrıca 190,000 Hollandalı kendi evlerinde şarj ünitesine sahip.

Son on yılda kısmen vergi indirimleri ve diğer teşvikler nedeniyle, Hollanda'da yılda satılan 400.000 yeni arabanın yaklaşık beşte biri elektrikli. Trafikteki araçların emisyonların beşte birinden sorumlu olduğu ülkede hükümet 2030 yılına kadar yeni araçların tamamının elektrikli olmasını hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler