1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avrupa güneş enerjisinde Çin’e rakip olmak istiyor

Avrupa güneş enerjisinde Çin’e rakip olmak istiyor

Enerji Günlüğü – Avrupa güneş enerjisi sektörü Çin ile daha iyi rekabet etmek için devasa bir güneş paneli fabrikası kurmayı planlıyor.Almanya'da...

Avrupa güneş enerjisinde Çin’e rakip olmak istiyor

Enerji Günlüğü – Avrupa güneş enerjisi sektörü Çin ile daha iyi rekabet etmek için devasa bir güneş paneli fabrikası kurmayı planlıyor.

Almanya'da yayınlanan Sueddeutsche Zeitung'un haberine göre, Avrupa güneş enerjisi sektörü Çin ile rekabet için atılacak adımları değerlendiriyor. Avrupa güneş enerjisi sektörü Çin ile daha iyi rekabet etmek için devasa bir güneş paneli fabrikası kurmayı planlıyor.

Habere göre, araştırma enstitülerinin liderlik ettiği bir konsorsiyum 1.200 kişiye istihdam sağlayacak ve yıllık kapasitesi 1 gigawatt olacak bir fabrika kurmayı hedefliyor. Fabrikanın maliyetinin ise bir milyar Euro olacağı düşünülüyor.

Ancak Gazete, planın hayata geçirilip geçirilmeyeceğinin henüz netleşmediğini de vurguluyor. Büyük güneş enerjisi şirketlerinden biri olan SolarWorld şirketinin planı hem yatırımcı hem de sektör için büyük risk taşıdığı gerekçesiyle reddettiği de belirtiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler